Pieterpad: Noord-Sleen - Coevorden 22.5 km

 Wat hadden heerlijk overnacht in een B&B in Noord-Sleen met een geweldig ontbijt. In de twee voorgaande dagen waren we geen koffietent tegen gekomen, dat was wel jammer maar we begonnen nu in ieder geval met allerlei lekkers achter de kiezen. 

In Sleen zagen we deze prachtige houten schuur met vlechtwerk. Het wordt nog steeds gedaan, op de ouderwetse manier met wilgenstokken en wilgentenen.


 Een paar meter verder stond aan de andere kant van de weg een oudere schuur, duidelijk nog niet gerenoveerd. Het rieten dak wordt al kaal.

Ook dit is Drenthe, eindeloze kanalen, gegraven voor de winning van turf.

 Dit was in het gehucht Den Hool, een boerderij vlak langs de weg. Hier authentieke nog actieve boerderijen maar met de laatste jaren veel nevenactiviteiten zoals minicamping, boerengolf en ambachtelijke bierproeverij.

Ook in de Krimpenerwaard zie je dit steeds vaker, ik ken verschillen boerenbedrijven met kinderopvang.

 Bijna bij Coevorden, ons eindpunt van deze drie dagen staat deze grote schep op een kruispunt.

We lopen langs het Stieltjeskanaal Coevorden binnen waar we al snel onze auto zien staan. 
Het is half vier, een redelijke tijd want er wacht ons nog een flinke autorit.

19 oktober 2019

Reacties

Emie zei…
Wat prachtig dat vlechtwerk op de schuur. Heb ik nog nooit eerder gezien.
Daar liepen wij op 27 mei 2018. Leuk om weer te zien.
Super leuk, én herkenbaar voor mij. Wij komen als familie uit Zwolle, maar mijn ouders zijn verhuisd naar Drenthe voor het werk van mijn vader in de zestiger jaren. En mijn moeder woont vlakbij de Hoogeveensche vaart, waar ook de winkels van het dorp zijn. Dus het water maakt echt deel uit van het dorp.
Wat een mooi vlechtwerk
Sjoerd zei…
Het is de eerste keer dat ik dit vlechtwerk om deze wijze zie, Schitterend, ik zie ik hoef nog steeds niet weg uit eigen land
Ik heb het boekje van het Pieterpad gisteren besteld Marthy. Normaalgesproken maken we volgende week een begin :-)
Bertiebo zei…
Wat raar! Ik had hier gisteren gereageerd, met een vraag. En nu kwam ik even terug om te kijken of je antwoord had gegeven en zie mijn reactie helemaal niet terug. Ik was benieuwd wat je zou kiezen, als dat moest, de Via Podiensis of het Pieterpad. Aangenomen dat het bij allebei goed wandelweer zou zijn.
Marthy zei…
Wat leuk en wat goed van jullie. Als ik het goed begrijp loop je in de vakanties.
Marthy zei…
Ik heb even gekeken bij de reacties van gisteren en daar staat jouw vraag en mijn antwoord beslist op. Het antwoord is: 'Oei, dat is een moeilijke vraag, daar ga ik eens goed over nadenken en een blogje over schrijven'.
KnutzEls zei…
Ook in ederland genoeg wandelinspiratie. En wat een mooie vlechtwand!
Ja dat gaan we proberen :-)