Kleur in de fles

Ik nam drie van deze flessen vanuit Frankrijk mee naar huis. Dochter Floor had er verleden jaar al eentje gehad, onze andere twee kinderen waren nu aan de beurt. En dan een fles voor mezelf, dat maakt drie. Ik koop ze op brocante markten, er zijn er nog genoeg te krijgen. Meestal betaal ik er maar een paar euro voor, dit grote model misschien wat meer. Er zijn wel handelaren die veel hogere prijzen vragen maar die loop ik voorbij.

In Frankrijk had ik er weleens van die grijsgroene olijftakken in staan, heel mooi maar deze herfsttakken vind ik eigenlijk nog mooier. Het zal ook wel door de kleur komen, het geheel maakt me vrolijk.

Wat ik ook op dit kastje zet, het staat altijd mooi. Of dat nu door de afmetingen komt of door al dat glas weet ik niet maar ik zal in ieder geval dit kastje niet gauw wegdoen.

De zaadjes in deze lampionnetjes ga ik drogen en bewaren. Zo kan ik volgend voorjaar gaan proberen om mijn eigen plant op te kweken.
Kijk eens bij Ageeth, die maakte met de takken van de plant zelfs een mooie krans, zo leuk.

Reacties

miekequilt zei…
Ik denk meteen aan de prachtige brocante die we met jullie bezochten. Het staat mooi op je kastje.
Marthy zei…
Wat was dat leuk hè Mieke en wat een mooi spullen zagen we toen.
In de weer zei…
Mooi Marthy, helaas is mijn grote fles een paar maanden geleden gesneuveld bij het schoonmaken. Verschrikkelijk vond ik dat. Ik had hem al meer dan 40 jaar en hij had al verschillende verhuizingen overleeft.
Bertiebo zei…
Wat een prachtvaas!
Ageeth Mooij zei…
Wat zijn ze toch mooi, dit soort flessen! Mooie takken zo samen en ik ben fan van de oranje lampionnen!
Sjoerd zei…
Ik heb vroeger een aantal van deze flessen gehad om wijn in te maken. Ik weet niet eens waar ze gebleven zijn. Hier had ik destijds nooit aan gedacht.
Een fles in net zo’n kleur groen heb ik uit mijn ouderlijk huis meegenomen toen we dat mee en mee leeghaalden
Zo, mooi zeg... prachtige kleuren!
KnutzEls zei…
Leuk die lampionnen, zo vrolijk.
Zulke flessen zijn altijd mooi.
Emie zei…
Ik vind dit soort flessen naast de glascontainers in Italië en heb er ook al heel wat weggegeven. Ze blijven leuk. De lampionnen zijn geweldig!
Marthy zei…
Oh wat jammer, Toos.
De "Dame Jeanne" flessen zijn prachtig en hier in Noord Frankrijk nogal gewild. Ik zie ze niet vaak op Brocante markten en ze zijn dan echt te duur.