Dag 7 Livinhac-le-Haut - Figeac 23.6 km


We vertrokken deze ochtend gelijk met het Franse stel waar we mee op de foto staan. De eigenaar van de gîte neemt bij het vertrek van al zijn gasten een foto en die hangt hij dan op. In het midden staat  zijn vrouw die een voortreffelijke kokkin bleek te zijn. Het was een leuk echtpaar, zes maanden geleden waren ze met hun gîte begonnen en ze deden er alles aan om het hun gasten naar de zin te maken.

Als ik omkijk om een foto te maken ligt Livinhac nog in nevelwolken maar de zon begint al krachtig zijn werk te doen.

Het werd een prachtige dag, de temperatuur liep zelfs op naar zo'n 28 graden.


Hier en daar komen we door een huizengroepje en na 5 km is Montredon het eerste plaatsje wat we passeren. Bij de kerk is een speciaal gebouwtje voor de pelgrims waar we koffie kunnen krijgen (niet op de foto) waar we dankbaar gebruik van maken.

Hier lopen we nog hoog maar het laatste gedeelte van de route van deze dag gaat steil naar beneden, naar Figeac wat in het dal van de Célé ligt, een zijrivier van de Lot.

Figeac is met ongeveer 10.000 inwoners de op een na grootste stad van het departement Lot en dat geeft wel aan dat deze streek dunbevolkt is. Er is veel van de oude bebouwing bewaard gebleven, de stad heeft veel monumenten maar wij vonden het geheel een stoffige indruk maken.

Na het douchen vonden we een fijn terras waar we iets gedronken hebben, mensen hebben zitten kijken en daarna ook nog een lekker ijsje namen. Had ik opeens zo'n trek in.

29 september 2019

Reacties

Wat een leuke b&b beheerders, van alle gasten een foto nemen. En je opmerking, stoffig geheel, prachtig. Zo zie je maar, niet alles wat oud is, is goed bewaard gebleven.
Sjoerd zei…
Toch verbaast me de toestand van die huizen en dat hout. Ik heb het idee dat dat hier in Nederland al lang zou zijn weggerot.
In de weer zei…
Een stoffig geheel komt op een foto vaak nog goed uit de verf ;-)
Prachtige etappe weer!
Marthy zei…
Ja, ik vraag me ook weleens af hoe ze dit allemaal bewaard hebben. Beter klimaat?
Bertiebo zei…
Die mensen hebben hart voor hun werk. Het ziet er allemaal weer mooi uit!
Ik zie alleen maar stralende mensen op de foto's. En stralende foto's. Die foto met diepblauwe lucht boven dat oude huis/schuur: weergaloos. Leuk als mensen hun ziel en zaligheid in hun werk stoppen.