Doorgaan naar hoofdcontent

Frida Kahlo

Blogvriendin Mieke tipte haar lezers laatst over dit boek van Caroline Bernard, Frida Kahlo en de kleuren van het leven. Ik was om een bijzondere reden meteen geïnteresseerd maar daar kom ik morgen op terug. Het boek heb ik in ieder geval besteld en ondertussen gelezen. Ik had al eens een biografie over deze kunstenares gelezen maar dat is wel heel lang geleden geweest.

 Het verhaal begint in Mexico 1925. Frida is dan achttien jaar en een zorgeloze jonge vrouw die er van droomt om de wereld rond te reizen en dokter te worden. Maar een busongeval maakt een einde aan haar dromen. Maandenlang ligt ze in bed maar Frida is een vechter. Tijdens haar herstel ontdekt ze haar passie voor schilderen. Dat lijf van haar blijft tot haar dood grote problemen geven maar het weerhoudt haar er niet van om te blijven schilderen. Ze wordt lid van de communistische partij en trouwt met de veel oudere Diego Rivera, toen al een bekende muurschilder en ook communist. Door Diego komt zij in een heel andere wereld terecht en ze boekt langzaam succes met haar werk. 

Ik kan nog wel even doorgaan met vertellen want het is een heel interessant en mooi boek. Het geeft een beeld van het leven van Frida Kahlo maar ook van de tijd waarin zij leefde. Trotski en zijn vrouw bijvoorbeeld zochten asiel in Mexico en woonden tijdelijk in het huis van Frida. Het is geen biografie maar een roman biografie. Het verhaal wordt verteld vanuit het oogpunt van Frida. Een sterke vrouw en een geweldige kunstenares.



Reacties

KnutzEls zei…
En weer een boek op het lijstje... Kijken of de bieb het heeft
willy zei…
Bedankt voor de tip Marthy
Bertiebo zei…
Ik heb het ook gelezen, ook door Mieke, maar ik vond het geen prettig geschreven boek. Maar Frida's levensverhaal is wel interessant natuurlijk.
miekequilt zei…
Leuk dat je het een fijn boek vond. Het was toch zeker een heel interessante vrouw.
Jij hebt het ook al gelezen. Ik heb het gereserveerd bij de bibliotheek, maar heb nog geen bericht, jammer genoeg....
Marthy zei…
In het begin vond ik het wat oppervlakkig geschreven maar dat vergat ik toen ik verder kwam. Haar leven was zo boeiend dat het boek me begon te pakken.
Sjoerd zei…
Niet het boek dat ik zou lezen, toch komt er door dit soort reviws wel eens wat voorbij waarvan ik denk yes...
Dank voor je tip! lees graag over sterke vrouwen en daar past Frida Kahlo bij. De biografie van Madeleine Albright is een aanrader.
Marthy zei…
Dank! Heb haar al op mij e-reader staan maar nog niet gelezen.
Emie zei…
Ik heb jaren geleden een film over haar gezien, erg interessant, boeiende vrouw. Mijn lijstje wordt te lang...
Vera zei…
Ik ken Frida Kahlo al wat jaartjes en vindt dat zij ook een lekker eigenzinnig type was. Ik heb haar al drie keer gehaakt, in de vorm van een pop. Twee keer voor kennissen en voor mijzelf
dufraing marc zei…
Heb de film ooit n keer gezien - een echte aanrader!!!
Marlou zei…
Ha Marthy,

lijkt me ook wel een boek voor mij.
Ik ben fan van Frida en ik ker er nog eentje. Die wil het boek vast ook wel lezen.

groetjes!
Marthy zei…
Ik gooi alles in mij e-reader en neem dan zelf telkens een boek waar ik op dat moment zin in heb. Er staan er een paar honderd in;-)
Marthy zei…
Bedankt! Ik hoop de film eens een keer tegen te komen.