Doorgaan naar hoofdcontent

Een steentje

Ik heb in Gent verschillende muurschilderingen gefotografeerd waaronder deze van Klaas Van der Linden. De artiest komt van Gent en op internet zag ik dat hij heel veel ontzettend mooi werk heeft gemaakt.

En nu dat steentje wat roet in het eten gooide, wat is daar mee? 
Vrijdagavond aten wij op de Korenmarkt, een mooi en gezellig plein met veel horeca. Toen we bijna klaar waren met eten kreeg ik plotseling, zomaar uit het niets ontzettende pijn in mijn linker onderbuik uitstralend naar de rug. De pijn was zo hevig dat ik niet kon blijven zitten en we snel naar ons hotel terug gingen. Aanvallen kwamen en gingen en de volgende ochtend zijn we naar de eerste hulp van een ziekenhuis in Gent gegaan, ik was niet in staat om terug te reizen naar Nederland. 

In het ziekenhuis waar ik geweldig en snel geholpen werd constateerde men na een CT scan een niersteen. Ik kon kiezen, daar opgenomen worden of naar Nederland gaan en me direct in een ziekenhuis melden. Wij kozen voor Nederland en met extra pijnstilling zijn we direct door naar Gouda gereden waar ik zaterdagmiddag in het Groene Hart ziekenhuis opgenomen werd. Daar werd na een paar dagen nog een CT scan gemaakt en werd er een tweede nietsteentje gezien. 

Dinsdagmiddag ben ik weer thuisgekomen met een drain in mijn nier en een zakje voor de urine op mijn been. De steentjes moet vergruisd worden maar dat duurt nog even. Gouda heeft zelf niet zo'n apparaat en maakt gebruik van een bus die eens in de vier weken langskomt. Deze bus staat vandaag op het terrein van het ziekenhuis maar dat vond mijn urologe veel te snel, de nier was nog te veel geïrriteerd dus pas over vier weken ben ik aan de beurt. 
Met een beetje geluk komt alles goed, denk ik maar.

We zouden die zaterdag met vier Belgische vrienden die ook een huis hebben in onze Franse vallei een leuke dag in Gent doorbrengen, dit uitje was al twee jaar door Corona uitgesteld. Een paar mooie dingen gaan zien, waaronder natuurlijk het 'Lam Gods' en een gezellige lunch met zijn zessen.
Ik moest me er bij neer leggen dat dat niet door kon gaan, had me er zo op verheugd.
Maar er is me verzekerd door de vrienden dat die dag over gedaan wordt.

8 oktober 2021

Reacties

Emie zei…
Jeetje, wat een gedoe en pech. Kan me voorstellen dat je graag naar NL terug ging. Nu maar hopen dat je dat steentje misschien spontaan uitplast of dat die vier weken omvliegen. Sterkte hoor.
Annelies zei…
Wat een pech kun je hebben, hè. Maar…..wat in het vat zit, verzuurt niet. Dat Gentse weekend word vast nog wel eens dunnetjes overgedaan! In ieder geval veel sterkte en beterschap, Marthy!
👍👍😘😘
Oh, dat is even schrikken. Hoop dat het allemaal te doen is deze 4 weken wachten.
Elizabeth zei…
Ai.... een steentje kan zomaar roet in het eten gooien! Maar hoe pijnlijk zeg...
Jammer van de onderbreking in Gent, aan de andere kant mag je nu nog een tweede keer daar genieten! Beterschap hoor!
KnutzEls zei…
Ai, dat is een pijnlijke zaak. Hoop dat het de komende weken dragelijk blijft. Liefs en beterschap.
In de weer zei…
Nou, dat is ook wat Marthy, niet leuk zoiets.
Ik had steeds al tegen mijn man gezegd, als er maar niks ernstigs is gebeurd, want het blijft zo stil op haar blog.
Wens je het allerbeste Marthy en gelukkig ben je een positieve denker.
Gent wacht op jullie !
Janny zei…
Wat vervelend zeg, dat kan inderdaad heel erg pijn doen. Jammer dat je uitstapje in het water viel, hopelijk kan je het snel overdoen. En ik hoop dat je in die 4 weken wachttijd niet weer zoveel pijn krijgt!
miekequilt zei…
Net als Toos maakte ik me een beetje ongerust over je. Maar met een niersteen ben je gewoon echt uitgeschakeld. Heel veel sterkte, hou je taai en hopelijk wordt de pijn in ieder geval minder.
Dikke X.
Kees Smeding zei…
Sterkte Marthy, van harte beterschap. En wat in het vat zit verzuurd niet!
willy zei…
dat is pas pech hebben Marthy

van harte beterschap gewenst
Lies zei…
Oesje... Da's minder goed nieuws...! Hopelijk zie je intussen niet teveel af! Letterlijk en figuurlijk 'bij neerleggen'...
Dat feestje hou je alvast tegoed!
Sterkte,
Lie(f)s.
Bertiebo zei…
O jee, wat akelig. Ik dacht gisteren dat je misschien gestruikeld was, maar dit... En nu? Heb je nog pijn?
Sjoerd zei…
Ai, dat is een pijnlijke geschiedenis... Ik wens je een heel snel herstel.
Jan uit Perth zei…
Ik had je al eventjes gemist en nou lees ik waarom. Sterkte en we hopen op een spoedig en pijnloos herstel ;-)!
Lut en Luc zei…
Ach wat sneu voor je. Veel sterkte. Ik dacht ook net als Bertiebo dat je was gestruikeld over een kinderkopje of kasseisteen (want zo noemen we die bolle kasseien in Gent)
Wat de muurschilderingen betreft. Gent stad was enorm aan het verloederen tot een artiest (een vroegere vriend van mij) op het idee kwam de gevel van zijn huis te beschilderen bij gebrek aan werk. Eerst kreeg hij veel protest. Maar de laatste jaren is het aanvaard en zijn er in Gent enorm veel mooie muurschilderingen gekomen.
Marlou zei…
Ohoh Marthy,

wat zul jij een vreselijke pijn gehad hebben.
Afschuwelijk.
Ik weet wat het is.
Gelukkig heb ik mijn steentje er uit kunnen plassen, maar ik was kapot van de pijn!!!

Sterkte!
Marlou
Marthy zei…
Nog behoorlijk wat pijn.
Margriet zei…
Ik miste je blogs al, maar dacht dat je te druk was met je vrienden. Gelukkig kon je de reis terug naar Gouda maken. Hoop dat je niet teveel pijn hebt om de vier weken door te komen. Met de de kinderen en kleinkinderen nu in de buurt, zul je vast genoeg aanloop en afleiding hebben! Sterkte!
Ik dacht al, er is iets, maar wat een pech, dat zo'n steentje uitgerekend jouw kant moet oprollen. Sterkte en beterschap hè!
Hetty zei…
Wat een vreselijke pech. Maar gelukkig kan de vergruizen het allemaal verpulveren. Beterschap en rustig aan hè
Anoniem zei…
Oh ik dacht ook die is vast gestruikeld over een steen... kapotte knieën enz. Maar dit is andere steen pijn. Touwtje springen, trappen lopen is bij mijn fam het geijkte woord voor nierstenen is nl een fam kwaal. Een oom van me lag al in het zkh om stenen te verwijderen en moest bovenstaande tip doen en jawel het hielp, de stenen uitgepoept en kon weer gaan. Maar of dat nu zo lekker is om touwtje te springen met die pijn... je blijft er wel lenig bij ;-)
Lies
Anoniem zei…
Uitgepoept=uitgeplast (voorkeuze woord foutje)
Vera zei…
Marthy, heel véél sterkte en een voorspoedig herstel na de behandeling
Onliemie zei…
Oei, dit is wel echt brute pech. Net wanneer je je zo op dat uitje had verheugd. Maar zulke dingen komen altijd het meest ongelegen. Heel veel sterkte de komende 4 weken en daarna snel weer de oude. Komt goed!
Oh wat balen Marthy. Ik hoop dat het inmiddels weer iets beter gaat? XxX