Doorgaan naar hoofdcontent

Renovatie van een dertiger jaren huis

Zo nu en dan laat ik wat foto's zien van de renovering van het huis van onze zoon Bas. Het huis is van 1929 en wordt niet verbouwd, alle oorspronkelijke elementen zijn bewaard gebleven of hernieuwd teruggebracht. Ze trokken er 6 jaar geleden met de kerst in, toen was er al veel gebeurd en het opknappen gaat nog steeds door. Niet voortdurend hoor, er wordt ook maanden lang niets gedaan, even rust en omdat er gespaard moet worden voor een volgend project. En deze keer een kostbare, het gehele dak vernieuwen, te beginnen met de uitbouw boven de garage . Al het materiaal voor de rest van het dak ligt al achter het huis opgeslagen.

Het weer van de laatste tijd werkte mee en vanmorgen werden de laatste pannen er op gelegd. Het regende wel maar dan trek je gewoon een regenbroek aan en ga je door.

Het dak is van buitenaf nu helemaal geïsoleerd met van die speciale platen.

Binnen wordt er ook hard gewerkt, zoon heeft gelukkig een 'knecht' die weer beschikbaar is en nog in goede conditie verkeerd.

De reden waarom er eerst met de uitbouw begonnen werd was om kleindochter Saar een grotere kamer te geven. Zij slaapt nu nog in een piepklein kamertje, niet erg want ze speelt altijd in de serre, daar staan al haar spulletjes. Maar ze wordt ouder en wil ook graag een echte kamer voor haar zelf. Dus dit gaat haar domijn worden. Mart heeft afgelopen week alle balken geschuurd, die blijven zo veel mogelijk in het zicht.

De twee bestaande Velux ramen zijn vernieuwd.

En aan de tuinkant is een dakkapel gekomen die voor meer licht en ruimte gaat zorgen. Het kozijn is besteld bij de timmerfabriek en als dat er in zit zal het al een heel ander gezicht zijn.

Ik laat de komende tijd nog wel wat van de vorderingen zien.

Reacties

In de weer zei…
Wat leuk Marthy, bij onze dochter is vorige week ook een dakkapel geplaatst en sjongejonge, ongelooflijk wat een ruimte dat geeft.
Onze dochter heeft ook zo’n “knecht” in goede conditie, die nu met het aftimmeren bezig is.
Fijn toch !
Vakwerk, dat zie je zo! Ik zou zo'n knusse kamer wel willen hebben!
Anoniem zei…
Ha ha ik weet er alles van, ik woon ook in een 'klushuis'. Vooral die foto met de 2 dakramen ziet er bekend uit zo'n klus hebben wij vorig jaar gehad. Wij zien het maar als hobby met het resultaat dat je het huis ziet 'groeien' en idd af en toe even niks.
Lies
Heerlijk om mee te mogen volgen. En wat een leuke kamer zal dit worden.
Bertiebo zei…
Saar is een bofkont, dat wordt een geweldige kamer! En zo leuk dat je zo'n huis dan langzaamaan helemaal tot je echt eigen huis maakt!
Marleen zei…
Wat een klus maar het resultaat mag er natuurlijk zijn. Geweldig!
Elizabeth zei…
Tjonge, dat is een heel groot karwei! Maar wel heel slim om het dak meteen goed te isoleren. Mooi die dakkapel... lekker 's morgens de zon binnen!
Ja, die kamertjes zijn piepklein. Ik sliep vroeger (samen met mijn zus) in het voorste kamertje...:)
Margriet zei…
Gelukkig voor jullie zoon dat Mart weer in Nederland is, de hele winter om de kamer van Saar klaar te maken☺
Marthy zei…
Dat is nu badkamer geworden, Elizabeth, Saar heeft het kleine kamertje aan de tuinkant.
miekequilt zei…
Wat een leuke reportage. Ik verheug me nu al op de volgende aflevering. Fijn voor Saar om straks haar eigenplekje te hebben.
Fijn weekend!
Emie zei…
Wat zal dat een fijne kamer worden voor Saar. Wat een project zeg, dat dak! Knap van je zoon en zijn knecht om zoveel zelf te doen.
Sjoerd zei…
Dat ziet er helemaal niet verkeerd uit. Dat zou ik wel als atelier willen hebben.
Edward McDunn zei…
Dat is een flinke klus lijkt mij, geweldig om dit zelf te kunnen doen hoor.
Janet zei…
Wij hebben 27 jaar in een prachtig jaren- 30 huis grwoond en ook een grote verbouweing gehad. Je blijft altijd bezig in en met dit soort huizen. Nu zijn we in afwachting van de oplevering van ons nieuwe levensloopbestendig huis. Totaal anders maar we hopen dat we de rest van ons leven hier te kunnen blijven wonen.
Marthy zei…
Ik hoop dat zoon en schoondochter er nog jaren in mogen blijven wonen, net als jullie. Ze hebben er nog steeds plezier in, voor een deel is de bouwwereld hun werk.
Een hele klus maar het gaat vast prachtig worden. Saar zal blij zijn met haar nieuwe kamer!