Alleen maar lego

Ik moest even in Gouda zijn bij mijn fysio en kwam daar deze winkel tegen. Lego, echt alleen maar lego en dan een winkel vol. Nieuwsgierig als ik ben liep ik naar binnen en vroeg aan de eigenaar, een leuke jonge vent of ik een paar foto's mocht maken wat geen probleem was. Ik keek mijn ogen uit, vooral die wand met al die losse onderdelen vond ik geweldig. Je kan daar een bekertje vullen tegen een bepaalde prijs. Achterin de zaal was een aparte ruimte waar kinderen met hun ouders lekker aan het bouwen waren met de hopen legostenen die daar lagen. Dat wordt een paar keer per maand georganiseerd vertelde de winkelmijnheer.Hij vertelde ook nog dat Lego in 1946 haar eerste blokken van hout verkocht maar in 1949 brachten ze de blokjes op de markt die wij nu kennen als lego: die van plastic. Ja, dat is mijn geboortejaar, geen wonder dat dat legospul van zulke goede kwaliteit is. Maar het kwam pas in 1960 op de Nederlandse markt. Onze kinderen hebben wat gespeeld met dat Lego. Wij hadden in ons vorige huis, veel te klein en oud maar o zo leuk, zelfs een legozoldertje waar ze alles konden laten liggen. Vooral onze middelste heeft daar heel wat uren doorgebracht. Deze winkel is zo leuk, ik ga Luuk eens meenemen hier naar toe. Die is net zo gek op lego als zijn vader.Reacties

 1. Ja heerlijk lego. Anna vindt het al leuk, ik hoop de rest over een paar jaar ook. Wij hebben hier ook zo'n winkel

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Nog nooit gezien, die mooie legowinkel. Blijkt dat ie er al vijf jaar zit.

   Verwijderen
 2. Mijn man is de grootste LEGO-fan in huis. Zijn laatste wapenfeit is de Tower Bridge. Leuk, dat ze in Nederland dit soort winkels ook hebben. In het buitenland zijn ze al langer.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Een van onze schoondochters is ook gek op dat spul, maar die is dan ook architecte, haha.

   Verwijderen
 3. Heerlijk, die winkel. Ik wist niet dat we die ook hadden in Nederland. Onze kinderen hebben ook zoveel met LEGO gespeeld. Alles staat hier nog boven, zo mooi.
  In Denemarken ken ik die winkels wel. Ze waren er niet meer uit te krijgen als ze er eenmaal binnen waren. En LEGOland, oh, oh....

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik heb inmiddels een deel aan de middelste gegeven, daar wordt er echt veel mee gespeeld. Maar hier staat ook nog genoeg.

   Verwijderen
 4. Wat een leuke winkel en wat roept het meteen veel mooie herinneringen op....

  Marrian

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Het is absoluut superspeelgoed. Toen het nog niet zo lang op de Ned. markt was kocht mijn zus het voor haar kinderen. Die waren er nog veel te klein voor, maar dat gaf helemaal niet, want zo konden wij lekker 's avonds allerlei bungalows bouwen. Later kwamen al die toeters en bellen erbij. Wij hebben het nog 'puur' gebruikt, zeg maar :-)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ja, het leuke is dat er nog steeds veel volwassenen mee spelen.

   Verwijderen
 6. Pure nostalgie. Schoonzus kreeg het om mee te spelen toen ze ziek was, ik heb het nooit gehad maar speelde graag bij een buurmeisje. En onze kinderen bouwden er ook graag mee. Hier staat nog een hele kist vol.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Grappig dat het bij iedereen nog staat. Zoiets doe je niet gauw weg.

   Verwijderen
 7. Zo goed, dat het generaties lang zo'n leuk speelgoed blijft!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ja, dat is eigenlijk best uniek. Het blijft superspeelgoed.

   Verwijderen
 8. Mijn zoon zou dit een paar jaar geleden fantastisch hebben gevonden. (Misschien nu ook nog wel. ;-)) XX Esther

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Misschien gaat zijn hart wel sneller kloppen als hij deze winkel zou zien.

   Verwijderen
 9. Zeg maar niets, daar zou ik ook uren kunnen spelen...

  BeantwoordenVerwijderen
 10. In Lille zit ook zo'n winkel. Echt ontzettend leuk. Voor jong en oud :-)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Er liep in deze winkel een oudere man een bakje met kleine onderdelen te vullen. Ik vroeg me af voor wie het was, voor hemzelf?

   Verwijderen
 11. Wat een gave winkel! O, daar zou ik ook wel uren zoet kunnen brengen. Ik vind dit machtig mooi spul. Waar zit die winkel ergens, Marthy?

  Groetjes, Elizabeth

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Die winkel zit op de Lange Tiendeweg, Elizabeth. Als je op Klein Amerika parkeert, de Doelenbrug oversteekt zit de winkel aan de rechterkant in de buurt van boekhandel Verkaik, trouwens ook een hele fijne winkel.

   Verwijderen
 12. Lego was hier niet zo favoriet. Wel Playmobil. Ik vrees dat het technisch inzicht van de zoon niet zo gigantisch was. Hij was eerder een fantast die hele taferelen speelde met zijn playmobilmannekes. Tot spijt van de echtgenoot want die had zijn hele verzameling lego mee van thuis. We hebben die nog steeds. Misschien iets voor ons minimeneerke over een paar jaar.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Precies zoals hier, middelste speelde het meest met lego maar dat is de techneut hier. Oudste tekende veel en speelde ook wel met Playmobil, heeft twee linkerhanden. En de jongste lijkt hierin veel op haar oudste broer.

   Verwijderen

Een reactie posten

Leuk dat je een berichtje achterlaat, bedankt!

Lieve groet, Marthy

Als je met je Google account reageert hoef je niet te bewijzen dat je geen robot bent!
Zonder Google account? Dat kan gelukkig heel simpel zijn: gewoon even aanklikken dat je geen robot bent.