Doorgaan naar hoofdcontent

Alleen maar lego

Ik moest even in Gouda zijn bij mijn fysio en kwam daar deze winkel tegen. Lego, echt alleen maar lego en dan een winkel vol. Nieuwsgierig als ik ben liep ik naar binnen en vroeg aan de eigenaar, een leuke jonge vent of ik een paar foto's mocht maken wat geen probleem was. Ik keek mijn ogen uit, vooral die wand met al die losse onderdelen vond ik geweldig. Je kan daar een bekertje vullen tegen een bepaalde prijs. Achterin de zaal was een aparte ruimte waar kinderen met hun ouders lekker aan het bouwen waren met de hopen legostenen die daar lagen. Dat wordt een paar keer per maand georganiseerd vertelde de winkelmijnheer.



Hij vertelde ook nog dat Lego in 1946 haar eerste blokken van hout verkocht maar in 1949 brachten ze de blokjes op de markt die wij nu kennen als lego: die van plastic. Ja, dat is mijn geboortejaar, geen wonder dat dat legospul van zulke goede kwaliteit is. Maar het kwam pas in 1960 op de Nederlandse markt. Onze kinderen hebben wat gespeeld met dat Lego. Wij hadden in ons vorige huis, veel te klein en oud maar o zo leuk, zelfs een legozoldertje waar ze alles konden laten liggen. Vooral onze middelste heeft daar heel wat uren doorgebracht. Deze winkel is zo leuk, ik ga Luuk eens meenemen hier naar toe. Die is net zo gek op lego als zijn vader.



Reacties

Bertiebo zei…
Ja heerlijk lego. Anna vindt het al leuk, ik hoop de rest over een paar jaar ook. Wij hebben hier ook zo'n winkel
Ageeth Mooij zei…
Mijn man is de grootste LEGO-fan in huis. Zijn laatste wapenfeit is de Tower Bridge. Leuk, dat ze in Nederland dit soort winkels ook hebben. In het buitenland zijn ze al langer.
Heerlijk, die winkel. Ik wist niet dat we die ook hadden in Nederland. Onze kinderen hebben ook zoveel met LEGO gespeeld. Alles staat hier nog boven, zo mooi.
In Denemarken ken ik die winkels wel. Ze waren er niet meer uit te krijgen als ze er eenmaal binnen waren. En LEGOland, oh, oh....
Anoniem zei…
Wat een leuke winkel en wat roept het meteen veel mooie herinneringen op....

Marrian
Wieneke zei…
Het is absoluut superspeelgoed. Toen het nog niet zo lang op de Ned. markt was kocht mijn zus het voor haar kinderen. Die waren er nog veel te klein voor, maar dat gaf helemaal niet, want zo konden wij lekker 's avonds allerlei bungalows bouwen. Later kwamen al die toeters en bellen erbij. Wij hebben het nog 'puur' gebruikt, zeg maar :-)
KnutzEls zei…
Pure nostalgie. Schoonzus kreeg het om mee te spelen toen ze ziek was, ik heb het nooit gehad maar speelde graag bij een buurmeisje. En onze kinderen bouwden er ook graag mee. Hier staat nog een hele kist vol.
Zo goed, dat het generaties lang zo'n leuk speelgoed blijft!
Pippa's Hus zei…
Mijn zoon zou dit een paar jaar geleden fantastisch hebben gevonden. (Misschien nu ook nog wel. ;-)) XX Esther
Sjoerd zei…
Zeg maar niets, daar zou ik ook uren kunnen spelen...
In Lille zit ook zo'n winkel. Echt ontzettend leuk. Voor jong en oud :-)
Elizabeth zei…
Wat een gave winkel! O, daar zou ik ook wel uren zoet kunnen brengen. Ik vind dit machtig mooi spul. Waar zit die winkel ergens, Marthy?

Groetjes, Elizabeth
Onliemie zei…
Lego was hier niet zo favoriet. Wel Playmobil. Ik vrees dat het technisch inzicht van de zoon niet zo gigantisch was. Hij was eerder een fantast die hele taferelen speelde met zijn playmobilmannekes. Tot spijt van de echtgenoot want die had zijn hele verzameling lego mee van thuis. We hebben die nog steeds. Misschien iets voor ons minimeneerke over een paar jaar.
Marthy zei…
Nog nooit gezien, die mooie legowinkel. Blijkt dat ie er al vijf jaar zit.
Marthy zei…
Een van onze schoondochters is ook gek op dat spul, maar die is dan ook architecte, haha.
Marthy zei…
En dat al jaren!
Marthy zei…
Ik heb inmiddels een deel aan de middelste gegeven, daar wordt er echt veel mee gespeeld. Maar hier staat ook nog genoeg.
Marthy zei…
Ik liep daar echt genietend rond, Marrian.
Marthy zei…
Ja, het leuke is dat er nog steeds veel volwassenen mee spelen.
Marthy zei…
Grappig dat het bij iedereen nog staat. Zoiets doe je niet gauw weg.
Marthy zei…
Ja, dat is eigenlijk best uniek. Het blijft superspeelgoed.
Marthy zei…
Misschien gaat zijn hart wel sneller kloppen als hij deze winkel zou zien.
Marthy zei…
Wat leuk, Sjoerd, ook een legofanaat.
Marthy zei…
Er liep in deze winkel een oudere man een bakje met kleine onderdelen te vullen. Ik vroeg me af voor wie het was, voor hemzelf?
Marthy zei…
Die winkel zit op de Lange Tiendeweg, Elizabeth. Als je op Klein Amerika parkeert, de Doelenbrug oversteekt zit de winkel aan de rechterkant in de buurt van boekhandel Verkaik, trouwens ook een hele fijne winkel.
Marthy zei…
Precies zoals hier, middelste speelde het meest met lego maar dat is de techneut hier. Oudste tekende veel en speelde ook wel met Playmobil, heeft twee linkerhanden. En de jongste lijkt hierin veel op haar oudste broer.
Deze blog heb ik gemist en nog wel een heel leuke. Al die kleuren maken een mens blij.
Bijzonder dat Lego generaties overleeft. Mijn dochter speelde bij mijn schoonouders altijd met de Lego van haar vader en oom. Dat vind ik dan weer zo leuk, dat jij gewoon naar binnen gaat en foto's maakt.