Doorgaan naar hoofdcontent

Lijnenspel

De koffie wachtte maar ik liep toch nog even met mijn fototoestel terug naar dit plekje waar ik net was langsgelopen. Rechts hiernaast liggen de voetbalvelden van Oudewater waar wij op donderdagmorgen altijd starten met het Nordic Walken. Ik vond het lijnenspel in het gras zo mooi. Gemaakt door de maaimachine die in het gevallen blad een patroon trok. Wat hou ik toch van de herfst, nog meer als van de zomer wanneer alle kleuren zo vlak zijn. Het mooi licht in deze tijd van het jaar, de kleuren van bomen en struiken, soms zo uitbundig. De geuren, deze morgen wel heel apart, gemaaid gras gemengd met verrotting van bladresten. Ook over het voorjaar kan ik zo'n lofzang af steken maar daar zijn we nog lang niet aan toe. Ik leef in het nu, loop buiten en geniet.

Reacties

Bertiebo zei…
Heel gewoon en toch bijzonder
In de weer zei…
Heerlijk de geur van pas gemaaid gras, evenals die van net gezaagd hout, zo lekker.
Wieneke zei…
Goed mindful bezig, Marthy ;-)
KnutzEls zei…
Heerlijk! Donderdag wandeldag....😊
Elizabeth zei…
Ja, ik snap dat je dit mooi vindt! Lijnenspel is boeiend... Maar ik houd toch meer van de lente.
Haak en Pen zei…
Simpel heel mooi !!
Leuke blogpost. Ik heb vandaag foto's gemaakt toen ik aan het fietsen was. Je ziet ze volgende week (eerst even wat anders nog). En ik heb geconstateerd dat de herfst niet mijn seizoen is.
Marthy zei…
Ik hou van de seizoenswisselingen in ons land, Elizabeth en daarbij heb ik het voor- en najaar het liefst.
Marthy zei…
Die wandeldag is me heel dierbaar geworden, Els. Jij zal hetzelfde hebben.
Marthy zei…
Ja, als je door en bos loopt waar ze bezig zijn met de houtkap, lekker.
Marthy zei…
Zo hebben we allemaal onze voorkeuren.
Mirjam zei…
Er is zoveel om van te genieten in elk seizoen, daarom ben ik ook zo blij dat we in een deel van de werels wonen, waar we de seizoenswisselingen hebben. Het zal maar altijd zomer zijn... dan zie je het mooie toch niet meer?
Fijne avond,
liefs,
Mirjam
Ton zei…
Ben vanmorgen uit Spanje naar Nederland gevlogen. In de auto naar het vliegveld kwam ik er achter dat ik geen jas had meegenomen. Dan toch maar mijn niet zo schone tuinwerkfleece uit de auto in mijn rugzakje gepropt. Op station Schiphol was het koud dus trok ik de fleece aan en die rook zo heerlijk naar de spaanse compost die ik aan het maken ben. En in die urbane omgeving rook het wat ‘uit de toon’ maar lekker aards en vertrouwd.
Sjoerd zei…
Ik geniet van ieder seizoen. Maar ik ben en blijf een wintermens, al wordt ik de hele winter geconfronteerd met mijn gezondheid.
Marthy zei…
Precies, zo denk ik er ook over, Mirjam
Pippa's Hus zei…
Ik ben ook dol op de herfst! XX Esther
Marthy zei…
Haha, Ton, ik kan me dat zo voorstellen. Heerlijk, die grond lucht.
miekequilt zei…
Ik kom erachter dat ik een "zonmens" ben. Voel me het fijnst als de zon schijnt en het licht is. En dan een beetje warmte erbij en mijn dag is weer goed.
Marthy zei…
Typisch hè, dat veel mensen een andere voorkeur hebben. Alhoewel ik denk dat de meest de seizoenswisselingen wel fijn vinden.
Gaaf dat je dit vastlegde!
Dat is de goede instelling Marthy. Mooie laatste zin!