Doorgaan naar hoofdcontent

Ringenfeest

Wat vonden kinderen dit leuk, die ringen maken. Ik was bang dat de jongens er niets aan zouden vinden. Verkeerd gedacht dus, ze vonden het hartstikke gaaf. We hadden gisteren al veel voorbereid. Knopen in lege jampotten gedaan, scharen verzameld en Mart had de binnenbanden gewassen, gedroogd en met siliconen behandeld voor een zwarte glans. Het is best moeilijk om mooie reepjes te knippen dus heb ik er alvast wat voor geknipt voor de jongste kinderen. Gekleurde knopen had ik weinig maar gelukkig was er een meisje bij die een heel zakje rode en witte knopen bij zich had en ik had zelf nog een zakje kunnen kopen met kleine gekleurde. Er moest bij sommige kinderen wat geholpen worden met het knippen, vooral om een mooi puntje te krijgen. Maar zeker de wat oudere meisjes waren heel handig en maakten wel een paar ringen binnen anderhalf uur. Ik kreeg dit idee van Toos en als je graag de volledig uitleg wilt lezen kijk dan hier even op haar blog. Toos, nogmaals reuze bedankt voor dit idee en de moeite die je nam om dit met een voorbeeld en een brief naar Frankrijk te sturen. Ik heb de kinderen ook gezegd dat ze hun ringen moesten laten zien voor de foto om jou hiermee te bedanken.



Reacties

miekequilt zei…
Wat een leuk idee. Weer een leuke dag voor de kinderen.
Ageeth Mooij zei…
Geweldig! En ik heb zoveel mooie knopen.
Wat fijn Marthy, dat de kinderen er zoveel plezier aan beleven en Toos dit leuke idee heeft ingebracht. Lijkt me ook wel wat voor een workshop in onze bibliotheek!
Marthy zei…
Ik vond dit vanaf het begin een heel leuk idee en dat werd bewaarheid, Mieke.
Marthy zei…
Ik vergat het op mijn blog te vertellen maar de juf die ik vandaag kreeg als hulp vond het zo leuk dat ze ook ringen ging zitten maken. Linksonder op de collage. Ik denk dat je er jong en oud mee bereikt, Ageeth.
Wat een geweldige les heb je gegeven! Een prachtidee!!
Bertiebo zei…
Heel erg leuk! Wat een super idee ook van Toos
Mirjam zei…
Haha ik dacht bij het zien van de eerste foto dat daar kleine klokjes op de tafel lagen. Het zijn net wijzerplaatjes met te grote wijzertjes.
Maar wat een leuk idee om met kinderen te doen. Wat zullen ze genoten hebben.
Fijne dag,
liefs,
Mirjam
Oh die kleine handjes....te leuk.
KnutzEls zei…
Wat een leuk idee! En ze zijn heel mooi geworden.
Sjoerd zei…
Wat mij opviel naast de mooie ringen is de verschillende vormen van de handen.
Dit is toch super!
Ik had dezelfde gedachte als Sjoerd: die verschillende vormen van de handen.
De juf deed ook mee, zo te zien (-:
Een dikke hiephiep voor Toos. En jullie voorbereidingen...
Fijn weekend!
Emie zei…
Wat een ontzettend leuk effect, zeg! ik heb drie kleindochters waarmee ik dit soort ringen zou kunnen maken. En heel veel knopen heb ik ook. Nou nog een fietsband.
Indeweer.blogspot.com zei…
Heerlijk Marthy dat het zo goed ging, het ziet er allemaal heel vrolijk uit. Leuke ook voor jullie als ex eigenaars van een fietsenzaak, kun je eens wat anders doen met een binnenband ;-))
Anoniem zei…
Wat een geweldig creatief idee, wat zullen deze kinderen genoten hebben, maar jullie ook! Ziet zo leuk uit!!
Groet,
Marrian
Wieneke zei…
Hoe kom je erop? Een nieuwe rage is geboren, denk ik. :-)
Marthy zei…
Leuk hè Sjoerd. Een paar lange smalle meisjeshanden, juffrouwhanden, jongenshanden.
Marthy zei…
Emie, ik dacht al, voor jou met drie van die leuke kleindochters zou dit een hele leuke knutselmiddag kunnen zijn. Bij de fietsenmaker krijg je zeker een gebruikte binnenband mee.
Marthy zei…
Het was echt een succes, Toos. Ik heb de kinderen allemaal nog voorgeknipte stukjes fietsband meegegeven, ze wilden thuis ook aan de slag.
Marthy zei…
Zo bezig te zijn met die kinderen is echt leuk, Marrian. Ik hoef geen juffrouw te zijn, maar zo een paar uurtjes is fijn.
Marthy zei…
Dat zou best eens kunnen, Wieneke, want iedereen op school vond het leuk.
Marthy zei…
Sommige kinderen knipten die stukjes eraf, anderen wilden het zo laten, allemaal goed.
In de weer zei…
Ik heb jaren geleden op kinderen gepast en de papa is onderwijzer op de basisschool, nu nog. Ik heb dus dat idee doorgegeven aan hem. Het was daar ook een groot succes en zij hadden het gekoppeld aan een goed doel. Heel de school had meegedaan en de ringen werden verkocht voor een klein bedrag. Aangezien het tegen moederdag liep was dat mooi meegenomen.
Onliemie zei…
Deze post had ik bijna gemist! Hoe leuk is dit. Ik, met mijn knopenverslaving en de hopen lekke banden van onze racefietsen, moet hiermee aan het werk! Dankjewel voor de tip!
Marthy zei…
Dit is zo leuk om te doen, Kris. Zeker als je mooie knopen hebt.
Een ontzettend leuk idee en ze zijn prachtig geworden!