Doorgaan naar hoofdcontent

The Beguiled

Er zijn films die je meteen 'pakken'. Vaak vanaf het eerste moment weet je dat je naar iets zit te kijken wat van jou nog wel een uur of zo langer mag duren en dan maakt het niet uit onder welk genre de film valt. Dat had ik een week of drie geleden met 'Maudie', heerlijke film. Gisteravond waren we weer in het filmhuis en zagen 'The Beguiled'. De film is gebaseerd op de gelijknamige roman van Thomas Cullinan. In 1971 werd het boek al eens bewerkt tot een film door Don Siegel, nu door Sofia Coppola, zeker niet de minste. Colin Farrell komt als Yankee ten tijde van de Amerikaanse Burgeroorlog in 1864 in een meisjesinternaat terecht. Daar brengt hij het hoofd op hol van de dames en meiden aanwezig. Niemand minder dan Nicole Kidman, Kirsten Dunst en Elle Fanning vallen als katzwijm voor de gewonde vijand. Het is natuurlijk logisch dat dit niet goed af gaat lopen, maar ik miste de spanning die dat met zich mee zou moeten brengen. Manlief had hetzelfde maar we dachten dat het na de pauze nog wel zou komen. Niet dus! Er gebeurde wel wat meer in het tweede deel maar het bleef allemaal wat oppervlakkig. Er werd wel goed gespeeld, zeker door Nicole Kidman. Aardige film om naar te kijken, meer is het zeker niet.

Reacties

Bertiebo zei…
Oh ik dacht datje ging vertellen dat je weer zo'n goeie zag. Nou dan sla ik deze maar over
Marthy zei…
De spanning opbouwen, heet dat;-)
Dus ik heb er niets aan gemist? Hij is al bijna weg uit Amsterdam.
Marthy zei…
Niets gemist, Jeanne.
Emie zei…
Maudie hou ik in gedachten, deze 'hoef' ik dus niet. Maar ja, dan heeft Jeanne er weer wel één in de aanbeveling...ach...wat ik niet zie, mis ik ook niet.
Sjoerd zei…
Mooie kritiek, niet gaan kijken dus.
Marthy zei…
Nuh, doe maar niet.
Marthy zei…
Ach, we kunnen ook niet alles zien.
Mirjam zei…
Wij gaan regelmatig hier in Hoofddorp naar het filmhuis en wilden Maudie en Beguiled ook wel zien, maar we proberen vooral samen te gaan en als Ben op zee is dan sla ik even over. Beide titels speelden hier terwijl Ben er niet was. Nu zouden we graag Victoria en Abdul gaan kijken, maar die draait aanstaande zondag en dan viert zwager net zijn 60ste verjaardag... Wel zagen we afgelopen zondag Viceroy's House. Die vonden we ook heel erg mooi, heerlijk hoor om zo nu en dan weer eens naar een bioskoop te gaan...
Fijne avond,
liefs,
Mirjam
Marthy zei…
In ieder geval fijn dat je een filmhuis in de buurt hebt. Wij zijn heel blij met de onze.