Doorgaan naar hoofdcontent

Gevalletje

Ieder jaar heeft Sinterklaas wel een moeilijk gevalletje te bespreken met de burgemeester van onze gemeente. Dit jaar was de reconstructie van het centrum Stolwijk aan de beurt. De Bovenkerkseweg waar wij aan wonen is eindelijk klaar maar aan het Dorpsplein is nog steeds niets gedaan. Ondertussen zijn, bijna een jaar geleden al, de bomen daar gesnoeid na jaren achterstallig onderhoud maar nu is het wachten op de herbestrating. En dat wachten begint een beetje te wringen. Dus om de boel wat aan te jagen liepen Pieten met plattegronden in hun hand, werd er op slechte plekken zand gestrooid en kregen alle kinderen een veiligheidshesje. Deze ludieke sponsoring was van een grote bouwonderneming in ons dorp. Of dit alles de boel gaat versnellen weet ik niet maar onze schoondochters waren wel blij met die hesjes voor hun kroost.


Reacties

Oh wat heb je ze er weer leuk op gezet Marthy.
Geweldig, dat is eindelijk eens een keer een goeie actie tijdens de Sint intocht.
Groet El
Een actie die aan twee kanten snijdt, leuk!
Marthy zei…
Mijn mannetjes, ze zijn om op te vreten, met of zonder geel hesje;-)
Marthy zei…
Het was best een leuk gezicht, al die kinderen in die gele hesjes en ze vonden het zelf best gewichtig.
Marthy zei…
Goed hè, Jeanne.
Sjoerd zei…
Heerlijk, zo anders die twee...
Marthy zei…
Leuk hè, Sjoerd. Ze zijn totaal verschillend.
Onliemie zei…
Wat een heerlijke kleinzoons heb jij toch. Zo verschillend maar allebei zo geweldig schattig. De Pieten zijn echt wel nog zwart hé? Mag dat daar nog wel bij jullie in Nederland? :-) Fijne week!
Marthy zei…
Ha, het zijn heerlijke jongens. En die Pieten? In de steden maakt men zich druk om dit gebeuren, op het platteland zijn de Pieten gewoon zwart. Bij ons in het dorp praat niemand daar over, het is gewoon zoals het al jaren is.