Doorgaan naar hoofdcontent

Tureluurs

Een rommelige dag maar in ieder geval vanmorgen naar Bergambacht gereden met een grote zak kleding voor de kringloop en daarna nog wat boodschapjes gedaan. Ik scoorde drie Sinterklaascadeautjes, dat stemt dit mens tevreden en kocht ook een heel klein adressenboekje. Ik legde voor de foto's mijn telefoon er maar naast om te laten zien hoe klein. Het oude op de bovenste foto is echt heel oud en ik was al jaren van plan om dit boekje eens op te schonen. Er staan namelijk geen adressen in maar wachtwoorden van verschillende sites die ik regelmatig gebruik. Hoe moet een mens dat wachtwoordengedoe anders onthouden. Er zijn bijvoorbeeld veel sites waarbij je moet inloggen met je klantnummer of een opgegeven nummer zoals bij de belastingdienst. En bij sommige sites mag je dan ook nog de naam van bijvoorbeeld je moeder opgeven, daar kunnen ze dan naar vragen als je drie keer een fout wachtwoord invult. Tureluurs word ik daarvan en de enige manier om daar mee om te gaan is voor mij om alles netjes in een boekje te schrijven, alfabetisch gerangschikt. Ik vond de kleur van de nieuwe wel leuk en toen ik het embleempje achterop zag besliste ik meteen tot aankoop. Ryam, van dat merk had ik vroeger altijd mijn schoolagenda's. Ik herkende het direct.


Reacties

Ik heb ook zo'n boekje. Maar van netjes gerangschikt is bij mij geen sprake. Ik was/ben huiverig voor het opschrijven. ik denk dat ik de enige ben, die uit de chaos wegwijs wordt.
Marthy zei…
Hier staan geen inlogcodes van de bank in, Jeanne. Die probeer ik zo simpel te houden dat ik ze wel kan onthouden. Dit is algemeen spul maar ik let wel goed op het boekje. Het gaat mee heen en terug naar de verschillende huizen en ik bewaar het altijd op een vaste plaats.
In de weer zei…
Dat is het juiste woord Marthy, tureluurs !!!
KnutzEls zei…
Leo heeft zo'n boekje ook. Ik heb een document gemaakt en daar staan de wachtwoorden in code in. Ik denk dat iedereen tureluurs van die wachtwoorden wordt.
Marthy zei…
En ondertussen was het in dat oude boekje een rommeltje geworden dus ik ga proberen weer wat duidelijkheid te krijgen, Toos. Zucht....
Annelies zei…
Oh, wat herkenbaar! Zowel dat chaotische boekje als de naam Ryam van de welbekende schoolagenda. Heb me voorgenomen om m'n boek vol chaos deze winter eens te gaan opschonen. Niemand kan er wijs uit worden maar voor mij is dit boekje dat ik al zo'n jaar of dertig heb, bijna een soort dagboek geworden met codes maar ook met namen, gebeurtenissen enz. Eigenlijk best wel leuk om dat zo nu en dan door te spitten.
En die Ryam agenda natuurlijk vol met foto's van popidolen en "Candlelight" achtige gedichten!!
Marthy zei…
Zoveel knappe koppen in die computerwereld. Waarom komt er niet iemand met een hele goed oplossing voor dit probleem?
Marthy zei…
Grappig dat jouw boekje ook al zo oud is en een chaos herbergt. Leuk, ik keerde dat boekje om, zag dat embleem en meteen ging er een luikje open in mijn geheugen. Dierbare schoolagenda's.
Pincodes bewaar ik in mijn hoofd, de rest schrijf ik op. Wachtwoorden vind ik onnodige ballast om te onthouden. Op onze leeftijd zit er ook veel meer in, hè?
Wat grappig dat je de Ryam afbeelding direct herkende. Even voelde je je weer "piep" wat je in je hoofd ook nog bent (-:
Marthy zei…
Dat is het Mirjam, er zit al zoveel jaren informatie in dat koppie van mij, daar kunnen geen wachtwoorden meer bij, haha.
Emie zei…
Net als Els heb ik ook een document aangemaakt met daarin dat soort dingen die een beetje versleuteld zijn. Het scheelt me weer een boekje. Ik moet bij mij Ryam ook aan mijn schoolagenda's denken én aan de vader van Kees van Kooten. Hij was vertegenwoordiger van Ryam.
Onliemie zei…
:-) Wachtwoorden! Nachtmerries krijg ik er van! Misschien toch echt niks voor onze generatie? Ik schrijf ze ook op in mijn agendaatje. Zelfs die van school en dat mag ECHT niet! ;-) De leerlingen moesten die eens ontdekken! Tja... en toch doe ik het want ik kan die hele reutemeteut echt niet onthouden.
Grappig genoeg schreef een van de columnisten van onze krant over de agenda die hij laatst kocht: een Ryam:
“Ik ging naar buiten met de saaiste agenda die ik kon vinden: een gitzwarte Ryam. Bij Ryam is alles nog precies hetzelfde. ‘Kwaliteit sinds 1897’. Dat bedoel ik”
Sjoerd zei…
Wachtwoorden op sites zijn inderdaad een crime. Ik heb er een systeem op bedacht...
Marthy zei…
Document of boekje, we moeten het toch allemaal noteren, hopeloos dat het niet anders kan.
Marthy zei…
Ja, dan heb jij nog echt belangrijke, van school dus. Ik kan me voorstellen dat je die toch maar noteert, ook al mag het niet.
Marthy zei…
Alhoewel klein, kwaliteit is het, Inge.
Marthy zei…
Dan moet jij daar maar eens een uitgebreid blogbericht over schrijven, Sjoerd. Zou je veel mensen een plezier mee doen. Wel in begrijpbare taal s.v.p.
Ryam agenda's, volgens mij had ik die ook. Leuk om er weer even aan te denken.
Marthy zei…
Wie niet, Jeanette, ze worden nog steeds gemaakt.
Jan uit Perth zei…
Ja, die Ryam-agenda's, dat waren echt "hebbedingen", Marthy. En zo blijf je weer lekker "bij de tijd" :-)!
Ik schrijf ook alles in een boekje. Anders kan ik het echt niet allemaal onthouden. Het is af en toe inderdaad om tureluurs van te worden.
Marthy zei…
Wat was het belangrijk in die tijd om de 'goede' agenda te hebben, hè.
Marthy zei…
Lang leve de boekjes dan maar, Alet.
En een mooie reden om af en toe weer een boekje te (mogen) kopen.