Dammen en de kerstmarkt

 De Stolwijkse Damclub 'Jong en Oud'  heeft nog maar tien leden maar toch geven ze nog ieder jaar les op onze twee basisscholen. Daardoor kan Luuk al aardig dammen en hij doet het graag. 

Gisterenmiddag haalde ik onze twee kleinkinderen uit school, Saar ging bij een vriendinnetje spelen en Luuk ging mee naar ons huis. 'Nu kan je oma mooi eens dammen leren, want ik weet er niets meer van' zei ik hem. Vroeger speelde ik het thuis veel, broertjes en zusjes genoeg, maar dat is al even geleden. Ik zal het ook nog wel met de kinderen gespeeld hebben, we hebben tenslotte nog steeds een dambord samen met dat oude Jumbo doosje met damstenen. 

Luuk zag het wel zitten, die dacht een makkie te hebben aan zijn oma. Kopje thee met wat lekkers erbij en we begonnen. Het duurde wel even voordat ik het spel begon door te krijgen dus mijn stenen vlogen van het bord. 

 Maar uiteindelijk snapte ik weer een beetje hoe het spel gespeeld moest worden en won ik op het laatste moment nog. 'Geeft niet hoor oma, dat ik verloor' zei de lieverd 'want meestal win ik altijd'.

Hij mocht nog even op mijn tablet een spelletje doen terwijl ik een grote pan spagettisaus maakte.

En daarna gingen we met zijn allen op de kerstmarkt kijken die op het Dorpsplein georganiseerd werd. Het was niet groot maar wel gezellig. Lekker gegeten met elkaar waarna het hele spul uitgezwaaid werd door ons twee. Met een tevreden gevoel liep ik weer naar binnen.

Reacties

 1. Jaaaa, een lekker gevoel hè, ik geloof je meteen. Heerlijk zo met je kleinkinderen.
  Je ziet Luuk echt nadenken over zijn volgende zet.
  Lekker ook die marshmallows, jammie, leuk een kerstmarkt.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Heerlijke middag en avond. Zo..=n kleine kerstmarkt vind ik ook veel leuker, dan wordt je niet zo 'overvoerd' met alles.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Anna heeft ook net dammen geleerd, dus ik zal binnenkort ook wel eens een potje met haar spelen. Ben er helemaal niet goed in, nooit geweest ook.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Haha, we hebben hier ook een grote pan spaghetti op het vuur staan. Jeslynn is in da house... En die vind dat heerlijk. Dammen heb ik ook al heel lang niet meer gedaan.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Leuk om samen te dammen. En een sportieve kleinzoon die tegen zijn verlies kan, knap hoor.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Enig, vooral die nadenkende blik van Luuk!

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Dat nadenkende koppie, echt geweldig. Wat valt er toch veel te genieten zomaar met eenvoudige dingen.

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Je kleinkinderen kleuren je leven. Luuk kijkt heel geconcentreerd op de foto, leuk!

  BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten

Leuk dat je een berichtje achterlaat, bedankt!
Wil je niet anomiem blijven klik dan bij REAGEER ALS op het kleine pijltje en selecteer een profiel. Als je een Google account hebt klik je daar op. Heb je dat niet dan klik je op naam/URL en vul je naam en eventueel je blog URL in.