Eerbetoon aan twee grote mensen

 Ik was er echt van onder de indruk, van dit graffiti kunstwerk op de NDSM werf van Eberhard van der Laan. Schitterend gemaakt door het kunstenaarsduo Telmo Miel in opdracht van Street.Art Today, het straatkunstplatform dat volgend jaar een museum opent op de NDSM-werf. 

De kunstenaars noemen het een eerbetoon aan de meest fantastische burgemeester die de stad ooit heeft gekend. 

En dit kunstwerk stond al een keer op mijn blog maar omdat ik het zo mooi vind zet ik het er nog een keer op, het is tenslotte mijn blog. Het is gemaakt door de kunstenaar Eduardo Kobra, bekend van ’s werelds grootste street art kunstwerk in Rio de Janeiro en het staat op een deur van de NDSM Lasloods. De muurschildering van Anne Frank is maar liefst 240 m2 groot.

Kobra koos Anne Frank als onderwerp: 'Haar verhaal zet tot op de dag van vandaag aan tot diepe bezinning, maar inspireert tegelijkertijd vele jongeren door de moed en wijsheid van deze jonge vrouw.'

Het portret van Anne Frank, getiteld ‘Let me be myself’, wijst op het belang om ieders identiteit volledig te respecteren.

19 november 2019

Reacties

 1. Je hebt groot gelijk dat je het twee keer laat zien op je blog. Ik heb ze ook op mijn blog gehad, allebei en ik zag het ook als eerbetoon.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Het zijn schitterende werken en deze Amsterdammers hebben dit verdiend...

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Prachtig en ook een reden om ze eens met eigen ogen te gaan zien!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Al zet je het tien keer op je werk Marthy, zulke mooie werken van ook nog zulke indrukwekkende mensen zie ik graag voorbij komen!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Je kunt beiden niet genoeg in de picture zetten.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. PRACHTIG!! Mooi dat deze mooie mensen zo voortleven.

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Je ziet goed hoe groot het portret van Anne is door de fietsen die eronder staan.
  Voor Eberhard heb ik diep respect; dat heeft hij waarachtig verdiend.
  Anne blijft altijd jong...zo triest. Die kleuren staan haar prachtig en dan die ogen!
  Groene kerstgroet ♥

  BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten

Leuk dat je een berichtje achterlaat, bedankt!
Wil je niet anomiem blijven klik dan bij REAGEER ALS op het kleine pijltje en selecteer een profiel. Als je een Google account hebt klik je daar op. Heb je dat niet dan klik je op naam/URL en vul je naam en eventueel je blog URL in.