Het zoutpad

Dat je dus van de een op de andere dag dakloos kan worden en dat het iedereen kan overkomen wordt door dit boek wel duidelijk.

Het is het bijzondere verhaal van Raynor en Moth Winn die dit overkomt en zonder dak boven hun hoofd en met een wekelijkse uitkering van maar £48  aan iets gaan beginnen waar ze totaal niet op voorbereid zijn.

Dan moet ik er ook  nog bij vertellen dat bij Moth een ongeneeslijke, progressieve ziekte is vastgesteld. Ze hebben dus niets meer over en nog maar weinig tijd.

Met de moed der wanhoop nemen ze een impulsief besluit: ze gaan de eeuwenoude South West Coastal Path lopen, een tocht van duizend kilometer.
Met twee rugzakken en een kleine tent beginnen ze hun wandeltocht. Met elke stap, door iedere ontmoeting, en ondanks alle moeilijkheden die ze onderweg tegenkomen, verandert hun tocht verder in een bijzondere ontdekkingsreis.

'We waren over het randje van de hedendaagse beschaving gevallen in een toestand van alleen maar bestaan, overleven. Dat gaf niet. Niets gaf meer. Moth vulde nog steeds de lucht naast me en we waren vrij, we haalden eruit wat erin zat.'

Ik vond het een prachtig boek, mooi geschreven en beslist geen klaagzang. Dappere mensen, doorzetters en ze weten te overwinnen. 

Reacties

Lijkt me een prachtig boek.
Bedankt voor de tip, ik ga er naar op zoek!
Wieneke zei…
Precies, het is een zeer inspirerend verhaal, vond ik.
Bertiebo zei…
Ik wil het graag lezen. Vraag me wel eens af wat ik zou doen, als ik weet dat ik nog maar kort heb te leven
Sjoerd zei…
Het zet je aan het denken...
Marthy zei…
Als je e-reader hebt kan ik het je toesturen. Stuur dan je mailadres naar: mmberends@hotmail.nl
Marthy zei…
Net als Sjoerd al zei, het zet je wel aan denken....
KnutzEls zei…
Ik heb het al bij de bieb gereserveerd. Ben zeer benieuwd.
miekequilt zei…
Lijkt me een prachtig boek. Nog geen lid van de bieb. Moeten we toch eens regelen want er komen zo vaak mooie boeken voorbij.
Dit boek ook nu gelezen. Ik ben het niet helemaal met je eens, ik vond het wel een klaagzang. Maar ook wel weer goed omschreven, want het is ook niet niks wat deze mensen moeten meemaken.