Wandelexcursie Utrechts Landschap

Omdat we tweede kerstdag samen zouden zijn met kinderen en kleinkinderen hoopten we op droog weer voor de eerste kerstdag zodat we een wandeling konden maken. De  weersverwachtingen bleken gunstig te zijn dus ik schreef ons in voor een wandelexcursie georganiseerd door  Utrechts Landschap over de landgoederen Beerschoten en Houdringe in de Bilt.

Landgoed Beerschoten behoort tot de mooiste landgoederen van de Utrechtse Heuvelrug. In het gebied komen reeën, dassen, vossen en veel vogels voor zoals de raaf.

Wij vinden het leuk om zo af en toe eens met een gids mee te lopen, je hoort zoveel interessante dingen, dingen die je gewoon niet wist. Hij wees bijvoorbeeld op een grote solitaire eik en vertelde dat alles wat je van deze boom boven de grond ziet staan je qua massa ook onder de grond aantreft. Ongelofelijk hè.

Het viel op dat er ontzettend veel mensen liepen te wandelen, dat had ik niet verwacht op eerste kerstdag. Maar het gebied is zo ruim, je hebt echt geen last van elkaar.

Één van de beelden van Jits Bakker in het museumpark van landgoed Beerschoten. Dit beeld, genaamd 'toerrenners' sprak ons wel aan. Een variant van dit beeld wordt binnenkort geplaatst in het centrum van Utrecht. Een nog grotere variant is geplaatst in de Portugese stad Loulé, ter gelegenheid van de Vuelta a Portugal in 2004.

De grootste trekpleister op het landgoed was de levende kerststal, wij namen er ook een kijkje. 

Er stonden een paar schapen en Maria en Jozef met het kind maar daar hadden alle kinderen die kwamen kijken genoeg aan, ze vonden het prachtig.

Er kon ook nog op pony's gereden worden of een rit met de Jan Plezier. Wij hoefden niet, hadden genoeg aan onze leuke wandeling en liepen weer naar de auto.

25 december 2019

Reacties

Sjoerd zei…
Ook dat is een idee om zo'n dag door te brengen... Mooi.
In de weer zei…
Leuke wandeling +
Had met kerstmis je gevulde champignons als voorgerecht, lekker !
Marthy zei…
Oh, dat is een lekkere.
Sfeervolle plaatjes en een mooie dag om te wandelen!
Toepasselijk beeld voor jullie, die fietsers.
En wat heb je Maria en Jozef mooi gevangen, ze stralen. En ik vind het leuke initiatieven, de wandeling met gids en de levende kerststal.
Bertiebo zei…
Ja wandelen met een gids vinden wij ook leuk, niet altijd natuurlijk maar zo af en toe
Emie zei…
Goed idee, zo'n wandeling met gids. Levende kerststal helpt ook om in de juiste stemming te komen. Zo was de eerste kerstdag voor jullie niet saai!