Een leuke televisieavond

We waren vast van plan gisteravond de film 'The Two Popes' te kijken. Op verschillende blogs goede recensies gelezen en ook nog eens meegekregen dat de film al op Netflix te zien. was. En dat kwam goed uit want kleinzoon Thijs had net weer een verbinding met Netflix op mijn splinternieuwe laptop gemaakt via hun abonnement. 

Ik vind Anthony Hopkins die een van de pausen speelt een ontzettende goede speler en mijn katholieke opvoeding maakt dat ik wel een kijkje achter de schermen van het Vaticaan wil nemen. Niet dat ik denk dat het verhaal in de film klopt met de werkelijkheid hoor, maar vooruit, het zorgt voor vermaak. 

Echter, het liep heel anders deze avond.

Want de televisie werd om zes uur aangezet voor de avondrit veldrijden, Superprestige Dames in Diegem, België. En dat was mooi om te zien, niet alleen voor Mart maar ook ik houd er van om te kijken. Vijf Nederlandse jonge vrouwen op de eerst plaats met als eerste Annemarie Worst. Wat een talent hebben wij in deze tak van sport. Want bij de heren  deed Mathieu van der Poel mee en voor de zesde keer op rij won hij deze veldrit. 

Tsja, en toen bleef de televisie na het journaal aan staan en keken we 'Heel Holland Bakt' want dat vinden we ook leuk. Diepe bewondering voor de amateur bakkers, dat zou ik niet kunnen. Een eenvoudige taart of cake tot daar aan toe maar van de meesterstukken die zij maken, ook al mislukt er weleens wat, zou ik de zenuwen krijgen. 

Daarna kwam 'Uit het leven', een overzicht van de mensen die we dit jaar verloren. Portretten van bekende, maar ook onbekende mensen die iets bijzonders van hun leven maakten. Ontroerend was het en goed gepresenteerd door Herman van der Zandt. Heel bijzonder was de laatste persoon die geportretteerd werd. Een vrouw van 91 die haar huis verkocht en met haar zoon een aangepaste catamaran kocht en de wereld over ging, drie jaar lang. Ze ligt nu op een van de Fuiji eilanden begraven. Wat zal ze daar fijn en heel tevreden liggen. 'Wil ik ook wel', zei ik tegen Mart.

Ja, en toen kwam er nog een uitzending van de 'Night of the Proms', opgenomen in het Sportpaleis Antwerpen eind november. Het is een muziekspektakel met optredens van artiesten uit uiteenlopende genres, vermengd met klassieke muziek en ik vind het prachtig. Vanaf 1995 hebben wij verschillende jaren achtereen met een stel familieleden dit concert bezocht, wat was dat leuk. Ik genoot weer van John Miles die vanaf het begin van de Proms bijna ieder jaar opgetreden heeft. 

En zo hadden wij een leuke televisieavond en werd er daardoor niet naar die twee pausen gekeken. Die wachten wel even.

Reacties

Heb genoten van Superprestige Dames én van Mathieu van de Poel. MvdP is terecht sportman van het jaar geworden. Ik kan niet wachten tot hij meedoet met de Tour. Waarschijnlijk 2021.
Wij kijken 's avonds vooral muziek (Top2000 en verder.) De afgelopen twee weken hebben we de tv meer gebruikt dan het hele afgelopen jaar.
Die pausen lopen niet weg...
Marthy zei…
Ik keek ook nog even wanneer Mathieu mee ging doen aan de Tour. Als dat gebeurt zit ik aan de tv gekluisterd. Wat een kanjer hè.
Muggenbeet zei…
Die dames veldrijden van jullie overklassen onze meisjes. 't Zullen de spreekwoordelijke lange benen van de Nederlanders zijn (dat beelden wij, Belgische mannen, ons toch in). :)
Marthy zei…
Haha, ik heb niet op de benen gelet, Ludo maar dat deze jongedames het goed doen is zeker.
Die pausen niet vergeten hoor, want ze zijn erg amusant! je zou er bijna weer katholiek van worden, ha ha!
Heerlijke kijkavond, dat is fijn met de lange avonden van dit jaargetijde. Zelf kijk ik weinig, maar HHB heb ik vanmiddag gekeken, mijn 1e aflevering ooit. Maar het is een leuk programma, maar wat je zegt, die zenuwen....
In de weer zei…
Die Mathieu, vandaag weer gewonnen hè !
Sjoerd zei…
Haha, volgens mij heb ik wat gemist...
Emie zei…
Je kunt maar een leuke tv-avond hebben. Ben het eens met Jeanne: vergeet die Pausen niet hoor!
Marthy zei…
Er komen nog genoeg lange winteravonden, heerlijk Jeanne.
Marthy zei…
Ik geloof dat ik om te beginnen alles uit mijn handen zou laten vallen van de zenuwen....
Marthy zei…
Doe ik zeker niet!