Rolmaatje

Nog voor de verjaardag van Sinterklaas kreeg ik een envelop waarin twee zakjes zaten. Het ene zakje mocht ik openen op 5 december, het andere na die datum. Ik zette de twee zakjes naast elkaar op een opvallende plek, ik was wel nieuwsgierig maar hield me netjes aan de datum. Oh ja, ik wist ook niet van wie het kwam.

We waren 5 december bij een van onze kinderen geweest en hadden daar ook meegegeten dus toen we thuiskwamen heb ik het eerste zakje opengemaakt en ik vond daarin een rolmaatje in een gehaakt hoesje, Zo leuk en knap gedaan en wat was ik er blij mee, want ik heb namelijk een rolmaten tic. In iedere tas die ik heb, groot of klein en zelfs in mijn fototas zit een rolmaat. Sinterklaas moet dit bijna geweten hebben😉

Twintig jaar geleden verhuisden wij van een klein huis naar een groot huis en toen is dat met die rolmaten begonnen. Er moesten spullen aangeschaft worden, in huis moesten er bepaalde zaken op maat gemaakt worden en ga zo maar door. Ruim tien jaar later gingen we in Frankrijk rigorieus verbouwen en kwamen al die rolmaatjes in verschillende tassen weer goed van pas. Ik heb zelfs een hele poos zo'n grote professionele meegesjouwd. En nog steeds gebruik ik heel vaak een rolmaat, bijvoorbeeld als we in Frankrijk in de bouwmarkt staan en Mart de zijne weer eens is vergeten.

Dit mooiertje gaat in de tas die ik het meest gebruik, dit was een schot in de roos!

De andere envelop heb ik gisteren open gemaakt en daar zat een mooie kerstkaart in.

Bedankt Jeanette, ontzettend lief van je.

Reacties

Ineke zei…
Wat een ontzettend lief en attent gebaar. En deze dame kent jou héél goed.
Sjoerd zei…
Leuk is dat zo'n spontane actie...
Dank voor alle complimenten!! Maar ik wist niet van deze tic, heb ik niet opgelet, ben ik het vergeten, of heb je er niet eerder over geschreven. Maar ik vind het extra leuk, en ben vereerd dat deze in de meest-gebruikte-tas met jou op pad mag.
Van deze 'tic' wist ik niks. Maar het maakt het wel extra leuk.
anja zei…
Wat een superleuk cadeau!
Wat een leuke verrassing ontving je. vooral die rolmaat!
In de weer zei…
Dat is zeker ontzettend lief en ook een heel leuk idee om mensen te verrassen.
Emie zei…
Zo leuk om een onverwacht cadeautje te krijgen. En weet je...ik liep ook jarenlang met een rolmaatje in mijn handtas.
KnutzEls zei…
Een heel origineel en handig cadeautje.
lem zei…
Wat attent en lief. Fijn zo'n verwennerijtje. <3
miekequilt zei…
Leuk kado hè Marthy. Hier heeft hij ook een speciaal plekje gekregen.
Ik heb er ook één van Jeanette en die zit ook in mijn tas. Mooi en lief cadeautje hè?
Elizabeth zei…
Wat een leuke verrassing!
Ik werd ook zo verrast Marthy!
Lut en Luc zei…
Jullie als Nederlanders hebben zo leuke woorden voor gebruiksvoorwerpen, totaal andere woorden dan in België. Bij ons noemt een rolmaatje gewoon een rolmeter. Ik ben dan ook al dagen mijn hersenen aan het pijnigen hoe jullie een gewone lintmeter noemen, zo een die je gebruikt voor het opmeten van kledingmaten. Wie frist mijn geheugen weer op?
Marthy zei…
Haha, wij zeggen meetlint of heel gewoon centimeter.