Luchten boven de polder

Ik heb het al meer gezegd, nergens zijn de luchten zo mooi als boven de Nederlandse polders. Zondag liepen we een rondje vanuit Stolwijk door twee buurtschappen, heen door Koolwijk en terug door  Benedenkerk. Het zou nog even droog blijven maar buien waren voorspeld. En die zie je hier duidelijk aankomen. Dat is ook het mooie van zo'n polder, van verre kan je al zien wat het weer gaat doen. 

Hier liepen we vanuit Koolwijk dwars door het land over een nieuw fietspad richting Benedenkerk. De kopfoto maakte ik een stukje verder, richting Stolwijk. Als je heel goed kijkt, het is maar een puntje, zie je aan de einder de kerk van het dorp. Achter ons trokken de buien aan, voor ons zag het er nog goed uit. Maar toch, daar links in dat wolkendek begint het al te verkleuren. 

Al kletsend over die mooie luchten en eventuele regen kwamen we droog in Stolwijk aan.

Reacties

In de weer zei…
Wij fietsten zondagochtend en zoals zo vaak gebeurd, geen regen maar wel toen we eenmaal weer thuis waren.
Als we naar de weerman op de radio hadden geluisterd, waren we thuis gebleven. Die voorspelde regenbuien, windstoten en kans op hagel.
Nou, wij luisteren meestal niet en kijken naar onze eigen weersvoorspeller.
Bertiebo zei…
Ben het helemaal met je eens. Nergens mooier dan in Nederland
Anoniem zei…
Ook wij hebben heerlijk gewandeld, we zagen een paar mensen naar de lucht wijzen en keken die kant op, daar stond een prachtige dubbele regenboog helemaal van links tot rechts te zien. Heb jij hem ook gezien?
Lies
Marthy zei…
Jammer, die hebben wij niet gezien. Ik zag er wel eentje op de televisie in het weerbericht, begin tot het eind op de foto, prachtig.
Sjoerd zei…
Helaas zien we die luchten hier in het af en toe zonnige zuiden niet zo. Heeft denk ik te maken met de hoogte en de heuvels.
Beeldschoon, al die lijnen in je foto!
Marthy zei…
Kan kan wel kloppen, Sjoerd. Het laagste punt van Nederland is in een weiland in de Zuidplaspolder ten noordoosten van Nieuwerkerk aan den IJssel. Het ligt op een hoogte van 6,76 meter onder NAP!! Dat is hier vlakbij.
Marthy zei…
Leuk dat je dat ziet.
Elizabeth zei…
Wow..., dit is mooi! Je hebt het wel heel scherp op de foto gekregen...
Holland, wat ben je mooi!
Heel logisch dat Rembrandt de meester van het licht was. En zoveel andere kunstenaars die naar Nederland kwamen voor de mooiste luchten. Helemaal met je eens. Daarom is wonen in de polder ook zo fijn!
Marthy zei…
Wou dat ik kon schilderen!