Dagje nostalgisch

Afgelopen week deed ik met mijn zusje een dagje nostalgisch, we gingen naar Noordwijk-Binnen, wandelen en kijken maar vooral herinneringen ophalen aan onze jeugd. Daar hoort voor ons koffie drinken in hotel restaurant Hof van Holland bij want net achter dat prachtige pand zijn wij geboren en opgegroeid. Ik schreef er hier al eens over.

Een paar jaar geleden is het Hof van Holland drastisch verbouwd en achter waar vroeger de stallen stonden en waar we als kind ook speelden zijn appartementen gebouwd. We hebben er even een kijkje genomen. De historische voorgevel met de mooie glas in lood ramen zijn in ieder geval intact gebleven.

Al de mooie huizen aan de Voorstraat waren prachtig in kerstsfeer gebracht, de een nog mooier dan de ander. Een paar jaar geleden maakte ik al eens een serie foto's over deze straat.

 Vanaf de Voorstraat liepen we terug over de Offemweg waar ik toen ook over schreef. In dit huis woont een neef van ons en hij liep toevallig buiten toen we langs kwamen. Natuurlijk moesten we binnen komen. Hij is net zo oud als ik, enig kind en toen mijn zusje en ik opgroeiend waren ontsnapten we 's avonds vaak het drukke gezin in dat te kleine huis om gezellig even bij hen te buurten. Zij moeder was onze leukste tante en mijn moeders beste vriendin.

'Snackbar en cafetaria van Westerop, die zit er al lang' zei mijn zus. Ik kon me er even niets van herinneren maar na een paar minuten begon het te dagen. Daar haalden we vroeger onze bamischijf uit zo'n trekautomaat. We stapten naar binnen en namen een broodje kroket en natuurlijk maakten we een praatje met de aardige eigenaresse. Zij bleek een dochter van de vroegere eigenaars te zijn en de zaak bestond al 62 jaar.

Wat hebben wij een leuke dag gehad, echt om nog dagen van na te genieten. Maar ook van het feit dat mijn lieve zus er nog is en dit weer kan. Na een ellendig jaar van heel ernstig ziek zijn krabbelt zij langzaam weer omhoog uit een diepe put.
Ik hoop dit soort uitjes nog jaren met haar te kunnen  doen, net zoals mijn moeder op oudere leeftijd met haar zus deed.

18 december 2019

Reacties

 1. Oh dat is mooi nieuws van je zus
  Fijn!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Dat is mooi! Hopelijk na alle narigheid weer op naar positieve dingen.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Dat is mijn kerstwens voor dit jaar... Dat iedereen gezond oud mag worden.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Mooi te lezen dat je weer met je zus op pad kunt gaan, Marthy! En dan is het natuurlijk heerlijk om zo door het Noordwijk van jullie jeugd te slenteren!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Hilarisch af en toe, Annelies, hoe we naar namen van winkeleigenaren en bewoners liepen te zoeken. Maar samen kwamen we er aardig uit. De volgende ochtend kreeg ik nog een appje van zus met de naam van een kapper.

   Verwijderen
 5. Wat fijn voor haar en jou, onbetaalbaar!

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Wat fijn dat je dot met je zus weer kunt doen, fijn dat zij zich beter voelt. Tegelijkertijd denk ik, had ik maar een zus...

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Begrijp ik, El. Het is fijn om een zus te hebben. Ik heb er zelfs drie.

   Verwijderen
 7. Wat heerlijk, dat je zus weer (bijna) beter is, het herinneringen ophalen, het lopen in je geboorteplaats.

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Bijhouden zulke leuke uitstapjes, zolang als het voor jullie beiden kan.
  Zo heerlijk lijkt het mij om een zus te hebben Marthy. Koester dat wat jullie samen hebben.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Als je je hele leven al zussen om je heen hebt realiseer je je bijna niet dat anderen dat missen.

   Verwijderen
 9. Ooooh gezellig is dat daar en zeker met die fijne herinneringen!

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Fijn dat je samen met deze zus kon genieten van een nostalgisch dagje, dankjewel voor het delen

  BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten

Leuk dat je een berichtje achterlaat, bedankt!
Wil je niet anomiem blijven klik dan bij REAGEER ALS op het kleine pijltje en selecteer een profiel. Als je een Google account hebt klik je daar op. Heb je dat niet dan klik je op naam/URL en vul je naam en eventueel je blog URL in.