Doorgaan naar hoofdcontent

Stolweitjes

Wij lopen vaak de ka rond zoals wij dat noemen en komen dan terug over Schoonouwen met zijn mooie boerderijen. Bij een van die boerderijen lopen kippen buiten, heel veel kippen. En die kippen leggen eitjes en dat noemen we dan vrije uitloop eieren. En die zijn gewoon lekker.

De naam die deze ondernemers voor hun eieren gekozen hebben vind ik geweldig, heel origineel. 

In het huisje kan je de eieren kopen, goed bedacht want er wordt in deze omgeving ontzettend veel gefietst dus er zal best aftrek zijn.

Ik hoef ze niet mee te nemen want in mijn supermarkt liggen de Stolweitjes gewoon in het schap, dozen vol. En die koop ik natuurlijk altijd want je moet trots zijn op je plaatselijke ondernemers en die steunen.

Reacties

KnutzEls zei…
En via via komen die dozen dan naar hier, want zo nu en dan koop ik bij mijn eierman eieren in zo'n doos. En de volgende week krijgt hij de lege doos voor hergebruik.
miekequilt zei…
Goed zo Marthy. Zoveel mogelijk lokaal kopen!! En wat een leuke naam voor die eieren.
Bertiebo zei…
Ja dat is leuk bedacht! En lokaal kopen: NATUURLIJK
Emie zei…
Geweldig bedacht die naam! En morgen bij het ontbijt weer een vers eitje.
anja zei…
Heel goed bedacht die naam! Wij kopen al jaren onze eieren bij de "ei-automatiek" die bij een boer in de buurt staat, ze zijn lekker, en lokaal kopen is altijd verstandig om voorzieningen in en rondom je dorp te behouden.
Heel leuk en praktisch.
schrijfsels zei…
Stolweitjes, leuke naam. Net als TastyTom's, dat vind ik ook zo'n leuke naam voor een goed en lekker product
Sjoerd zei…
Je mag best trots zijn op de producten uit eigen buurt, en vooral de lokale middenstanders ook steunen.
Ger zei…
Lekker en verser kan je ze niet hebben de weide eitjes van kippen met ruimte.
En daarom kan je bij het ontbijt met gerust hart 'n zacht gekookt ei eten, zelf je mayonaise maken(niet langer dan 3 dagen bewaren in koelkast)
Mijn man Harry is al vele jaren op vrijdagmorgen een vaste klant bij de boerderij op Riel waar twee vrijgezelle zussen kleinschalig boeren met kippen en koeien.
Alsof de tijd heeft stilgestaan, hij loopt het erf op de keuken in waar de verse eieren in rekken op de hoek van keukentafel staan, in meegebrachte eierdozen legt hij voorzichtig de eieren, gepast geld ergens waar nog plekje vrij is langs de gietijzeren koekenpan waar in de vroege morgen het uitgebakken spek uit gegeten werd en weg is hij weer.
Koop lokaal, altijd goed!!!