Doorgaan naar hoofdcontent

Binnenwerk

Ja, het weer bericht was echt dramatisch voor vandaag. Temperatuur niet hoger dan 10 graden, op dit moment nog 8 (echt waar) en kans op regen 90 procent en ook dat klopt helemaal. Duidelijk geen weer om buiten iets te doen.

Ander werk zoeken dus. Na gezamenlijk overleg kwamen we tot de conclusie dat de kelder opruimen en schoonmaken wel het meest belangrijk was. We waren hier verleden jaar door de Corona maatregelen pas half juni en hebben in die zomer niets aan de kelder gedaan. Nou, dat liet zich aanzien, je brak je nek daar bijna. Het is een grote kelder, we hebben nog twee kleinere, maar hoe meer ruimte hoe meer rommel je er kan maken. 

Het is een ruimte die intensief gebruikt wordt, er staat heel wat opgeslagen dus we lopen er in en uit. Op het moment dat ik deze foto's nam hadden we twee stellingkasten opgeruimd.

Dit is de eerste stelling, dat is de mijne. Veel tuinspullen en wat huishoudelijk spul. Er is heel wat weggedaan. ik had zo'n bui. Buiten de kelder staat een doos voor de kringloop en een hele grote zak met afval voor de déchetterie oftewel de stort.

De rest van de kelder is Mart zijn afdeling. Dit is de stelling waar ook zijn schilderspullen staan en dat is heel veel. Ik heb een man die graag schildert en dat ook nog eens heel netjes doet.

Hierover heb ik een serieus gesprek moeten voeren met mijn echtgenoot. Ik vond dat er echt wel potten en blikken verf weg konden, er stond zoveel wat nooit meer gebruikt zou worden. Hij heeft daar een iets andere mening over, ziet in ieder restje verf nog wel mogelijkheden maar begreep uiteindelijk de boodschap met dit als resultaat. Dat mag uiteindelijk allemaal naar de stort.

Hoe netjes mijn man ook altijd werkt, de metalen tafel die hij als werkbank gebruikt is doorlopend een puinhoop. Maar ik weet zeker dat als we klaar zijn me de kelder deze tafel voor een poosje ook weer netjes zal zijn.

Reacties

Emie zei…
Hier ga je het hele seizoen lol van hebben. Wel jammer dat het weer zo slecht is maar je hebt het goed benut.
Lekker gevoel, denk ik. Wat een mooi gewelf!
Bertiebo zei…
Ha, een opruimklus geklaard. Dat geeft een heerlijk gevoel. Je snapt trouwens nu wel dat ik het woord déchetterie ga onthouden hè?
Mijn man is ook een (goede) klusser, maar helaas een slechte opruimer en kan ook nog eens slecht spullen wegdoen
Elizabeth zei…
Wat een mooie ruimte is dat... Prachtig, met zo'n gewelfd 'plafond'...
miekequilt zei…
Heerlijk opgeruimd. En nu zorgen dat het zo blijft. En dat is altijd lastig hè.
Marthy zei…
Het kan allemaal nog eens van pas komen.......?
Ger zei…
Opruimen kost minder tijd dan zoeken.

wat een heerlijke en mooie ruimte om je spullen een plekje te geven.
franca zei…
Knap gedaan, opruimen is zo moeilijk voor mij.
Sjoerd zei…
Ojee, ik hoop niet dat mijn vrouw meeleest... Kan ik morgen ook beginnen.
Marthy zei…
Ha Franca, leuk dat je reageert. Ik ben wel ruimerig geloof ik. Niet met alles hoor, met kasten wacht ik gewoon totdat ik in een flow kom en dan gaat er ook direct veel weg wat allang weg had gemoeten.
KnutzEls zei…
Die verfblikken zijn herkenbaar. Vader (huisschilder) gooide bijna nooit een restje verf weg. Zonde, komt nog eens te pas.... ;-)
Marthy zei…
Haha ja, die woorden ken ik.
Onliemie zei…
Mooi opgeruimd! Dat van die blikken begrijp ik volledig. Heb er hier ook zo eentje. :-(