Een verademing

Er werd vanmorgen een rommelmarkt in onze buurgemeente Saint Julien du Gua gehouden en voor de gezelligheid gingen we even kijken. Er is er in die 28 jaar dat wij hier nu semi-permanent wonen ooit nog eens eentje geweest en ik kocht toen de twee zwarte ijzeren lampen die hier sinds de verbouwing in onze keuken hangen.  Dat was een gelukkie toen want verder was er niet veel bijzonders te koop en nu ook weer niet. 

Dat had ik ook niet verwacht maar ik zag wel van alles wat te leuk was om er niet even bij stil te staan en er nog eens een een blik op te werpen. Deze kinderwagen bijvoorbeeld, je was vroeger toch een koningskind als je hier in lag. Alleen al die vering!

Mart stond hier liefdevol naar te kijken. Hij wist direct te vertellen dan zijn neef Joop (Zoetemelk) nog een paar jaar voor Gitane had gereden voor hij overstapte naar Raleigh. Hier sprak de liefhebber van de wielersport.

En samen keken we met verbazing naar deze pan, wat zou je daar nu in moeten braden? Een flinke haas, wist Mart te vertellen. Hij zou weleens gelijk kunnen hebben.

Als ik nog kleine kleinkinderen had gehad was alles wat op dat bankje staat meegegaan in mijn tas. Ik ben gek op houten speelgoed en kreeg zelfs nog even de neiging om het toch maar te kopen. Maar niet gedaan, geen plek om het neer te zetten en dan verdwijnt het in een kast.

We dronken een kopje koffie, het weer kon niet beter zijn en we maakten een praatje met veel bekenden wat heel gezellig was. Door de pandemie hebben we zowel verleden jaar als dit voorjaar weinig mensen gesproken. Nu kon het, met wat afstand, gewoon weer, wat een verademing. Wat was ik daar aan toe.

Groot was de markt niet en we waren vroeg dus toen we weer naar de auto liepen besloten we er een dagje uit van te maken. Daar kom ik nog op terug.

Reacties

KnutzEls zei…
Gezellig daar. Die pan is volgens mij een vispan. Als het goed is, ligt er dan een treefje in zodat de vis in zijn geheel met kop en staart eruit getild kan worden. Voor grote vissen natuurlijk. Echt zo'n Pan voor 1x per jaar gebruik.
miekequilt zei…
O , Marthy, nu was ik toch wel even jaloers. Wat heerlijk om daar zomaar rond te kunnen lopen, alles bekijken, Frans praatje hier en daar. Heerlijk. Ik dacht eerlijk gezegd ook aan een vispan, maar ik denk dat een haas er zeker ook in past.
Bertiebo zei…
Wat een heerlijk dagje. Nou misschien hier ook weer rommelmarkten. Wie weet?
Marthy zei…
Wat hebben we dit gemist Mieke. Dat besefte ik vanmorgen maar al te goed.
Marthy zei…
Oh, dat zou zo maar kunnen, een vispan. Ga het aan onze oudste vragen, dat is de deskundige op dit gebied in de familie.
Marthy zei…
Langzaam mag het leven weer op gang komen, zo voelde het vanmorgen, eigenlijk de hele dag.
Emie zei…
Wat een heerlijk sfeertje. Ook wij genoten weer van onder de mensen zijn. De rommelmarkten in Frankrijk zijn altijd leuker dan die in Italië, vind ik.
Sjoerd zei…
Het fijnste is dat het gewoon kan...
Ger zei…
Deze reactie is verwijderd door de auteur.
Oh, wat heerlijk weer. Ik snap dat je dat gemist hebt, hier precies hetzelfde.
Elizabeth zei…
Het lijkt wel alsof deze gezelligheid extra spreekt, nu het weer een beetje kan/mag...
Heerlijk om daar te struinen. Die kinderwagen is gaaf, als ik nog eens zoiets tegenkom en het rijdt dan gaat ie mee als verkoopkar langs de weg. Dat idee zag ik volgens mij een keertje op jouw blog...
Marthy zei…
Ja, die kinderwagen staat al een paar jaar in Bilwijk als verkooppunt, heel leuk. En terwijl ik deze kinderwagen zag dacht ik dat hij daar heel geschikt voor zou zijn.
Onliemie zei…
Super gezellig toch zo'n "vide de grenier" in de Franse dorpjes. Inderdaad meestal alleen maar rommel maar desondanks toch leuk. Wat me opvalt is dat de meesten geen mondmaskers dragen. Niet meer verplicht in Frankrijk?
Marlou zei…
ha wat heerlijk: een rommelmarkt.
Ben toch benieuwd of je er nog wat gescoord hebt.

groetjes!
Marthy zei…
Helemaal niets, Marlou. Veel keukenspullen en servies werk en dan heb ik meer dan genoeg.
Marthy zei…
Als ik mijn laatste foto wat vergroot door er op te klikken tel ik aardig wat mondkapjes. Wij droegen ze ook. Ik denk wel dat het in veel gevallen nog verplicht is in Frankrijk.
Janny zei…
Heerlijk, mooi weer en weer onder de mensen, daar zijn we allemaal aan toe.
Die pan is inderdaad een vispan. Werkt supergoed! Bestaat ook in keramieken vorm.
In de weer zei…
Gezellig en het valt me op dat het in Frankrijk net zo is dan hier, wat moet ik aan vandaag. Hier ook mensen die nog een jack aanhebben, mensen in bloes of t-shirt en ook zoals op jou foto, in een blote zonnejurk. Leuk hoor en bij de fiets hadden wij vast ook even stilgestaan :-)