Doorgaan naar hoofdcontent

Moestuinmaandag

Het gaat goed hoor, daar in de moestuin. Alleen wordt het wel tijd dat de zon nu eens een paar dagen flink gaat schijnen na weer twee dagen regen. Sommige jonge planten krijgen te natte voeten van al die regen. Maar niet de sjalotten, die staan er al een poosje in en hebben al flinke wortels.

De dahlia's komen ook op maar daar moet het zeker wat droger voor worden want anders rotten ze weg. De knollen deze winter in de grond laten staan, wel afgedekt maar een paar weken geleden alles omhoog gehaald en de grote knollen gescheurd. Ik vroeg me wel af of ik dat goed gedaan had maar op een na komt alles boven de grond dus we wachten verder af .

Alle aardappels zijn opgekomen, de laatste, een nakomertje is uiteindelijk toch ook maar te voorschijn gekomen. Rechts uien, bietjes en venkel.

Voor dat restant van een bed staat bleekselderij en tegen het hek ga ik Oost-Indische kers zetten. Tenminste, als het lukt want verleden jaar kwam er weinig van terecht. Maar goed, toen was ik laat.

Het doek wat we verleden jaar over de kool hadden bleek niet fijn genoeg te zijn, daar kwamen de koolvlinders toch nog door heen. Dus nieuw doek, heel fijn, meegenomen uit Stolwijk en er een mooi tentje mee gebouwd. Het lijkt me sterk dat hier nog iets door heen komt.

Tsja, die artisjok wordt wel heel groot en neemt steeds meer ruimte in. Niet dat dat zo erg is want we hebben een grote moestuin maar ik ga toch eens kijken of ik hem kan scheuren, kan ik er een ander misschien nog een plezier mee doen.

Reacties

Emie zei…
Het ziet er allemaal veelbelovend uit en ook zo keurig! Laat nou die zo'n jaar komen. Ga jij de Oost Indische kers zaaien?
Ik kijk die groentes met je mee de grond uit, het staat er allemaal prachtig bij.
Marthy zei…
Ja, ik heb hier nog een vrij nieuw zakje zaaigoed liggen en plantjes Oost-Indische kers heb ik hier nog nooit gezien.
Ik moet de boontjes gaan zaaien, maar die willen graag iets warmer weer. Ik ook trouwens
miekequilt zei…
Zon!! We hebben er allemaal behoefte aan. En jullie tuin ook. Kom maar op.
Janny zei…
Ik hoop met je mee dat de zon zich weer snel laat zien, dat kunnen we allemaal wel gebruiken. Heerlijk, zo’n moestuin!
Elizabeth zei…
Wat is dat toch een leuk gezicht.. al dat opkomende gewas... Ja, de zon zou fijn zijn, en niet alleen voor de plantjes :)
Marthy zei…
Ik heb ze ook nog niet gezaaid, de nachttemperatuur is hier nog veel te laag. De bonenstokken staan nog niet eens.
Sjoerd zei…
Ik gun iedereen nu ook wel weer een beetje zon... Krijg ik wellicht ook wat.
Ger zei…
Het staat er ondanks het te koude voorjaar toch goed bij in jullie moestuin.Zou wel haast gaan maken met het zaaien van Oost-Indische kers
want de tijd is maart/april, ik vind het een gezellige plant die het overal naar zijn zin heeft als het maar in de zon is.
Wanneer je het rankende soort hebt zullen ze zich vastklampen aan het hekje en de niet rankende kruipen over de grond.Toen wij onze moestuin nog hadden liet ik die soort hun weg zoeken over bergje keien zodat ze niet te zanderig werden tijdens regenbui.
Jullie tuin ziet er mooi uit. Ook hier zijn de watertonnen weer vol. Nu een beetje zon erbij zou perfect zijn :-)
Margriet zei…
Ja, de zon kunnen we goed gebruiken zo nat als het is. Dat jullie daar zelfs in Frankrijk last van hebben! De uien doen het bij ons ook goed, de rest blijft achter