Doorgaan naar hoofdcontent

Regenboog

Er was regen voorspeld en dat kwam goed uit, eerst al voor de tuin en verder hadden we wat boodschappen nodig en dat doen we als we veel tuinwerk hebben het liefst op een regenachtige dag want dan kan je toch niet in de tuin werken. Donkere regenwolken onderweg en opeens zag ik een regenboog en die moest op de foto. Ik ben net een klein kind, van een regenboog word ik altijd een beetje blij. 

Nadat ik de foto had genomen kregen we een flinke bui regen over ons heen en op de terugweg weer. Maar eenmaal in de bergen stopte het en was de weg kurkdroog. Dat wordt toch nog een paar uurtjes plezier in de tuin.

De foto was aardig gelukt dus mocht hij als kopfoto dienen. Heeft mijn blog ook weer een Frans tintje.

Reacties

Gisteren zag ik hier ook een hele mooie regenboog. Ik had alleen niets bij om te fotograferen. Bij jullie is het dus ook wisselvallig!!!
Marthy zei…
Ik had niet mijn fototoestel bij me Rob maar gelukkig wel mijn telefoon. De regenboog was niet heel duidelijk afgetekend maar het geheel was een foto waard vond ik. Veel zon gehad de afgelopen dagen maar de nachttemperatuur is nog laag.
Heerlijk hè, af en toe regen voor de tuin.
We hadden vandaag nieuwe grasmatten willen leggen, maar hebben dat uitgesteld ivm de slechte weersvoorspellingen voor gisteren en vandaag. En nu denken we: hadden we maar ..... want het weer is beter dan voorspeld.
Sjoerd zei…
We hadden hier vanochtend ook een plensbui, nu verder maar hopen dat het in het weekend lekker warm wordt.
Ger zei…
Terwijl mijn man weer eens hardop denkt : uitgestrekte groene vlakte, zich vooroverbuigende over de kruiswoordpuzzel in de krant.....
Geef ik als reactie: hier, kijkend naar de mooie foto op jouw blogpost.
Hoor veel mensen in mijn omgeving zeggen dat boodschappen doen in coronatijd geen lolletje is, maar de weg herheen is voor jullie een prachtig ritje inclusief regenboog.
Kan me voorstellen Marthy dat jij daar blij als een kind van wordt.
Had ik vorige week ook toen de klaprozen op hun 3 meter hoge stengel naar me stonden te wuiven in de weide langs de meanderende Dommel.

Fijne dag,Ger
Annelies zei…
We hebben vanmorgen vast dezelfde regenboog gezien, Marthy! Wij hadden vanmorgen ook een boodschappenochtendje en zijn in Saint Péray en Valence geweest. Zo omstreeks 12.00 uur weer op de berg en vanmiddag weer lekker buiten gerommeld. En nu, als ik naar buiten kijk: een mooie blauwe lucht, een enkel wolkje en de zon die er lekker tussendoor piept.
miekequilt zei…
Wat mooi Marthy. Het mooie landschap bij jullie is gewoon echt fotogeniek.
Emie zei…
Het heeft iets sprookjesachtigs, een regenboog. Lekker nuttig besteed dagje op deze manier met boodschappen en tuinwerk afgewisseld.
Bertiebo zei…
Ik ben ook net een klein kind! Zag er trouwens gisteren heel kort eentje bij de dodenherdenking. Ook wel bijzonder
Elizabeth zei…
Haha, jullie 'kopen het weer ook uit'... zodra het kan naar buiten, en anders de binnenklussen of de boodschappen.
Een regenboog is zo'n prachtig natuurverschijnsel, iets om je altijd weer over te verwonderen.
Judy zei…
Ja, een regenboog is altijd mooi om te zien. Mooie foto!
Marlou zei…
Geluk!
Wat een top-foto...
Margriet zei…
Altijd een beetje magisch, een regenboog
Janny zei…
Mooie foto fijn dat het 's middags weer mooi weer werd.

willy zei…
een prachtig zicht en een regenboog is altijd mooi meegenomen Marthy

prettige dag