Doorgaan naar hoofdcontent

Mooi paars

Nog steeds probeer ik van alles uit met mijn nieuwe fototoestel, bijvoorbeeld het scherpstellen op bloemen. In mijn border staat nog niet veel in bloei maar wat er bloeit is bijna allemaal paars zoals deze akelei. Ooit gehad van een zus en dan raak je hem niet meer kwijt. Niet erg want hij woekert niet, je ontdekt gewoon ieder voorjaar een paar nieuw plantjes en die zet je dan op de plek waar je ze wil hebben.

De allium was deze week al aan de beurt geweest maar nu met een vlinder erop is hij extra mooi en verdient weer een plekje op mijn blog.

En ik kreeg de purperstreepparelmoer vlinder ook nog eens aardig scherp dus ik had de goede instelling te pakken op mijn toestel.

In een berm bij ons dorp ontdekte ik alweer een bolgewasje wat ik hier nog nooit had gezien. Was het verleden week de vogelmelk, nu de kuifhyacinth. Die laatste naam heb ik wel even op moeten zoeken, die kende ik niet. Ik had de plant weleens meer gezien maar niet rond ons dorp. Alweer een bewijs van hoeveel verschillende planten er hier in het wild groeien. 

Reacties

Emie zei…
Wat een mooierds!
Bertiebo zei…
Ik vind je foto's wederom erg mooi, maar vooral de tweede vlinderfoto
miekequilt zei…
Die tweede foto is echt heel mooi. De andere ook hoor. Die onderste plant is trouwens een leukerd.
Ger zei…
Maar goed ook dat niet alles tegelijkertijd in bloei staat want dan kom je ogen tekort. Mooi hoor die akelei,zo te zien een dubbelbloemige, hier heeft die de naam 'grootmoeders hoedje'. De kuifhyacint(Muscari comosum) is online te koop bij DeWarande gespecialiseerd in stinzenplanten, verwilderingsbollen en schaduwplanten. En die prachtige vlinder heeft het naar haar zin op die mooie bloemen.
Ik ben hartstikke fan van Akelei
Marthy zei…
Ik ook, makkelijke plant en vroege bloeier. Ik wil hem allen ook eens in een andere kleur.
Elizabeth zei…
Ja, die foto's zijn geweldig! Ik heb er gewoon niet het geduld voor en schiet maar raak...
Paarse en blauwe bloemen zijn mijn favoriet.!
Mooi paars is niet lelijk en die vlinder er nog bij, prachtig!!
Mooie foto's Marthy.
MarijkeO zei…
Wat maak je toch mooie foto's en wat geniet ik ervan nu ook dit voorjaar weer voorbij gaat zonder een bezoek aan Z-Frankrijk 😀 Mijn passie om soorten op naam te brengen kan ik nu uitoefenen op jouw foto's . De parelmoervlinder die je zo heerlijk scherp kon fotograferen, is een Veldparelmoervlinder en geen Purperstreepparelmoervlinder. Meestal moet je zowel boven- als onderkant zien voor een correcte determinatie maar bij de Veldparelmoer lukt het ook zo. De zwarte stippen op de achtervleugels zijn omzoomd door zwarte banden, dat is bij de Purperstreep niet het geval. De Purperstreep heeft ook stippen op de voorvleugels en de Veldparelmoer niet. Ik kijk uit naar meer vlinderfoto's😉
Marthy zei…
Oef, weer de fout in gegaan. Wat weet jij er toch heerlijk veel van Marijke. Ik zal proberen veel vlinders te fotograferen, een goede oefening voor mij om goed te leren scherpstellen met dit fototoestel. Ik zag laatst een klein zwart vlindertje, zo leuk. Maar die zat geen moment stil, jammer genoeg.
Sjoerd zei…
Die vlinder steelt toch echt de show.
Margriet zei…
Mooi al dat paars, ik hou ervan! Al helemaal met een mooie vlinder erop....Ook mooi die kuifhyacinth. Je foto's zijn mooi gelukt! Dat scherp stellen vind ik zelf het lastigste...
Ageeth Mooij zei…
Oh, wat is de vlinder mooi en je foto's ook!