Doorgaan naar hoofdcontent

Dorpsproject

Gisteren aan het eind van de middag maakte ik een rondje dorp en meteen toen ik door onze poort kwam zag ik dit. Een grote toef rode valeriaan, tegenwoordig gebruikt men ook de naam spoorbloem. Ooit deze plant meegenomen uit Nederland en haar nazaten zijn door het hele dorp verspreid, het groeit hier gewoon uit de muren. 

Wat ik daarna zag was minder leuk. Net voorbij de broodoven waren Patrice en Silvy aan het werk. Door de stortbuien van afgelopen maandag was de grond die ze na het instorten van de muur al naar boven hadden gebracht weer naar beneden gekomen en al die grond lag verspreid over het pad.

Ze wilden in ieder geval het pad weer vrij hebben dus waren ze bezig de grond weer naar boven te brengen en dat was niet makkelijk, die grond was nog vochtig dus zwaar. 

Ik opperde om een dorpsproject van de opbouw te maken, dit is een te grote klus voor twee mensen en het gaat hier ook om het aangezicht van ons mooie dorpje. Twee buurmannen hadden hun hulp al aangeboden zei Patrice en Mart was het er direct mee eens. Dit gaat goed komen met die muur, ik hou jullie op de hoogte.

Reacties

Annelies zei…
Ach, al die grond weer naar beneden gestort; wat een tegenvaller! Maar mooi idee van jou om er zo’n project van te maken. Wat een saamhorigheidsgevoel binnen dat dorp van jullie!
Emie zei…
Sta jij daar nou die zware ton aan te pakken? Wat een ravage geeft zo'n instorting zeg en wat goed dat jullie er een project van maken. Ik vind de valeriaan erg fotogeniek en ik ben op zoek naar zo'n makkelijke verspreider, ga eens kijken of ik hem in Italie neer kan zetten.
Ger zei…
Wat ‘n contrast.....
de prachtig bloeiende rode spoorbloem uit de kamperfoeliefamilie die naam eer aandoet door haar sporen in heel het dorp achter te laten.
En wat goed en lief van jou,Marthy om er een project van te maken, je dorpsgenoten aan te sporen mee te helpen aan dit karwei.
Loesje zou zeggen: waarom moeilijk doen,als het samen kan.
Marthy zei…
Nee, dat ben ik niet Emie, ik til niets. Ga op zoek naar een paar planten rode valeriaan, zal zeker aanslaan bij jullie.
miekequilt zei…
Wat een goed idee, Marthy. Hopelijk stort de boel niet weer in.
Sjoerd zei…
Zonde dat dat weer naar onder is gekomen. Maar met z'n allen komt dat zeker weer in orde. Die rode spoorbloem heb ik toch even op moeten zoeken. Een kijken of ik die hier ergens kan kopen. Lijkt me een mooie plant.
In de weer zei…
Jij, of jullie moet ik eigenlijk zeggen, zijn écht van het dorp Marthy. Super !
willy zei…
de rode valeriaan staat daar mooi te wezen Marthy


een dorpsproject zou mooi zijn, dat wordt daar een grote kluis......

prettige dag


Bertiebo zei…
Samenwerken loont, altijd
Prachtig die rode valeriaan en met alle handen die gaan helpen staat die muur zo weer overeind. Wat mooi toch, die saamhorigheid en de wil om zo'n dorpsmuur in de oude staat te houden.
Wat mooi omdat dan samen weer op te lossen!
Onliemie zei…
Mooi zo, die samenwerking. Gaat helemaal goed komen.