Doorgaan naar hoofdcontent

Foto7weekse

Ik doe mee aan de Foto7weekse van Mischa de Muynck, kijk hier als je ook interesse hebt. Ik heb al eens aan een Foto7daagse bij hem meegedaan en ook een jaar lang iedere week een foto maken met een 50mm lens, dat was heel leerzaam.

In deFoto7weekse krijgen we 12 opdrachten en ik weet uit ervaring dat dat niet meevalt. Vaak moet je creatief denken en daar ben ik eerlijk gezegd niet zo goed in. Technisch een goede foto maken lukt me meestal wel. Dus ik doe mee om uitgedaagd te worden wat creatiever te zijn in mijn fotowerk en dat hoop ik onder andere te leren door naar de foto's van mijn mede cursisten te kijken.

Ik weet dat Mischa vaak met een kleur begint dus de opdracht om iets in de kleur groen te fotograferen was geen verrassing. Om echt creatief te kunnen zijn was het fijn geweest als ik  een stad had in kunnenlopen om iets groens te fotograferen, ideeën daarvoor heb ik wel.  Maar het enige groen wat we hier in Le Serret hebben in de kleur groen is de natuur en dat is heel veel, in allerlei tinten. 

Na een paar pogingen werd het de hosta die met zijn mooie beregende bladeren in een pot op de binnenplaats staat, het voordeel daarvan was dat ik geen last had van de wind, dus geen bewogen foto.

Als goede tweede had ik deze foto van een paar distels in mijn border, ook nog wat vochtig. De achtergrond vond ik wat minder maar die kan ik niet veranderen.

Terwijl ik toch bezig was nam ik een paar foto's van de alliums, die zijn in alle fases van hun groei prachtig. Om te fotograferen een dankbare plant.

Om de foto's in een groter formaat te bekijken klik je ze even aan.

Reacties

KnutzEls zei…
Ik vind de hosta top, zoveel kleuren groen, mooie textuur.
Marthy zei…
Dank je, Els.
Emie zei…
Prachtig, wat een diepte zit er in die hosta foto. Veel succes met alle opdrachten, ik laat me graag verrassen door je.
Ger zei…
Echt iets voor jou Marthy,altijd bezig met fotograferen .
Maar niks voor mij omdat ik me dan bij facebook aan moet melden,
en daar heb ik absoluut geen zin meer in nadat een persoon honderde foto's van mijn blogposten haalden en die met tekst en al gebruikte op haar facebook en iedereen liet geloven dat het haar foto's en tekst waren.
Heb die persoon meerdere malen via email proberen te bereiken maar kreeg geen reactie, ook facebook deed er niks aan.
Was in die tijd niet de enige blogger die dat overkwam.
miekequilt zei…
Wat een mooie foto's. De hosta is prachtig. Hier komen ze net boven de grond.
In de weer zei…
Mooi Marthy !!!
Geeft zóveel voldoening als het lukt, maar dat is bij jou geen probleem :-)
Bertiebo zei…
Ik vind het nu al prachtig!
Sjoerd zei…
Toch zijn de planten bij jou al een stuk verder. Ik heb het idee dat het hier toch drie a vier weken achter ligt. Distels zijn mooie planten, het steken daargelaten...
Mooie uitdaging Marthy. Benieuwd naar de volgende opdracht. Deze is goed gelukt.
Leuk dat je mee gaat doen met de foto7weekse. Ik ben benieuwd naar het vervolg!
Wat leuk om zoiets te doen. Het zijn mooie foto's geworden!
Margriet zei…
Succes met de opdrachten!