Doorgaan naar hoofdcontent

Ma factrice

Natasha is al jaren onze postbode (factrice in het Frans) en ik kan wel zeggen dat ik een hele goede relatie met haar heb. Of zij met mij, dat kan ook. Ik heb al eens meer over haar geblogd, kijk hier maar even. Toen had ze een een briefje in onze brievenbus gedaan en dat deed ze deze week weer. 

Gewoon maar zo'n post-it briefje waarin ze zegt dat ze van die mooie postzegels voor mij heeft voor mijn buitenlandse enveloppen. Ze weet dat ik die graag heb want ze heeft er een keer bij gestaan toen ik er naar vroeg in het kleine postkantoortje van Saint Julien du Gua. Zij complimenteerde mij toen met de mooie post die ik altijd naar Nederland stuurde. Ik heb haar gisteren gebeld en gezegd dat ik heel graag die postzegels wilde hebben. 

Ik weet welke tijd ze ons dorp aandoet en kan haar aan zien komen rijden beneden op de weg dus ik stond haar op te wachten bij onze garage waar de brievenbussen aan de muur zitten. Twee verschillende soorten had ze bij zich en eerdaags kwamen er weer nieuwe uit die nog mooier waren volgens haar, bel maar even als ze wilt hebben. Ik heb er van deze ieder vijf genomen en direct op twee enveloppen geplakt die hier lagen te wachten op verzending naar Nederland.

De meeste mensen deugen en zijn gewoon aardig, daar blijf ik in geloven en dat bewijst iemand als Natasha maar weer.

Reacties

miekequilt zei…
Wat een lieverd. Leuk om zulke mooie postzegels te hebben. Ik vraag ook altijd bijzondere als ik in Frankrijk ben.
Emie zei…
Dit soort contacten geven het leven zoveel glans!
Judy zei…
Wat een lieve postbode! Je hebt bijna dezelfde achternaam als ik!
Wat gezellig ook, zulke mensen!
Marthy zei…
Ik heb even bij jou gekeken, ja dat scheelt maar een letter. Maar het is mijn mans naam, de mijne staat op de rechtse envelop.
Janny zei…
Fijn dat er zulke mensen aardige mensen zijn. De postzegels zijn prachtig, maar je enveloppen zijn minstens zo mooi!
schrijfsels zei…
Ja, veel mensen deugen!
In de weer zei…
Wat een schat, die is echt geknipt voor haar werk.
De ontvangers van die prachtige post zijn geluksvogels ;-)
Bertiebo zei…
Ja dat zijn mooie dingen.
Ger zei…
Zo te lezen gaat het er in de kleine Franse dorpjes nog gemoedelijk aan toe, leuk is dat. Zo’n attente en lieve postbode die met je meedenkt moet je in ere houden.
Nou kan ik niet anders zeggen dan dat wij hier in de wijk ook nooit te klagen hebben gehad over onze postbezorger die vele jaren lang zijn werk met veel plezier gedaan heeft tot aan pensioen. Nou hebben we een vlotte dame die er de pas altijd aardig in heeft, zal nodig zijn omdat ze meerdere wijken heeft.
Zie altijd wanneer ze aan onze straat bezig is want dan staat haar fiets met volle fietstassen tegen het muurtje van de voortuin. Ik vergeet nooit bij warm weer in de zomer flesje koud bronwater voor haar op het muurtje te zetten en zij vergeet nooit om voor het erker raam even te zwaaien.
Gelukkig zijn er nog altijd mensen met het hart op de juiste plek.
Charlie zei…
Wat een aardige factrice hebben jullie daar! En zulke mooie postzegels: ik zag er eentje van Charlie Chaplin als ik het goed heb? Ik zou willen dat ze in Nederland ook zulke mooie exemplaren verkochten. Ik vraag ook altijd naar aparte postzegels maar krijg meestal 0 op request. In ieder geval kan jij een paar Nederlanders hiermee verblijden.
Marlou zei…
Lief verhaal.
En ja: de meeste mensen deugen...

Prettig weekend,

Marlou
Sjoerd zei…
Heel leuk, laat ik nou ook net post uit Frankrijk hebben met zo'n mooie envelop en postzegel.
Marthy zei…
Alle twee de ontvangers verdienen een envelop met kaartje!
Marthy zei…
Alleen had jij nog niet zo' n mooie postzegel, Sjoerd ;-)
Margriet zei…
Leuk zo'n attente postbode! L