Ma factrice

 Ik had hier kort geleden al verteld dat wij zo tevreden zijn met onze vrouwelijke postbode maar nu maakte ze me echt blij. Mart haalde van de week de reclameblaadjes uit de bus en er zat een kattebelletje bij, zo'n geel post-it blaadje. 
Het was van de postbode en zij vertelde dat de postzegels die ik gebruikt had op een paar enveloppen die ik verstuurd had niet meer geldig waren. Dat waren Europa zegels van 1,20 euro en nu zijn het Wereld zegels van 1,30 euro geworden. 

Ze kon me een velletje met vier mooie zegels leveren à 5,20 euro. Achterop het blaadje haar telefoonnummer en ze wenste me nog een fijne dag. Ik was even stomverbaasd want waar vind je nog zoveel vriendelijkheid en daarna werd ik er zomaar een beetje gelukkig van.

Natuurlijk heb ik haar gebeld en ik zei dat ik dat velletje mooie zegels graag wilde hebben maar dat ik nog een klein probleempje had. Verleden jaar had ik namelijk een groot vel van die Europa zegels gekocht en ik had er nu nog twaalf. Bestonden er postzegels van tien cent? Ja hoor, geen probleem, die neem ik meteen wel even mee, was het antwoord. 

De volgende morgen terwijl ik een praatje maakte met Robert  wachtte ik haar op. Ze begon al te lachen toen ze ons zag staan, had de postzegels keurig bij zich en op een briefje stond hoeveel ik moest betalen. 
Geweldig mens!

Het leek me wel leuk om ook iets vriendelijks te verspreiden dus ik ga die mooie zegels gebruiken voor vier enveloppen die ik ga versturen. Laat het me even weten als jij post van mij wil ontvangen. De eerste vier aanmelders krijgen eerdaags wat in de bus. Dat kan even duren want wij gaan eind volgende week een paar dagen weg maar als ik terug kom ga ik ermee aan de slag.


Reacties

 1. Helemaal geweldig die vrouwelijke postbode van jullie. Nou Marthy ik ben dol op echte post dus ik wil het wel ontvangen.
  Fijne Paasdagen.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ik geloof dat ik zomaar geluk heb. :-) Fijne dagen! XX Esther #echtepostiszoveelleuker

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik geloof niet dat ik jouw adres heb, Esther. Wil je me het even sturen op mmberends@hotmail.nl
   (let op die @nl)

   Verwijderen
 3. Oh wat lief en leuk, daar waag ik graag een kansje op!!!!
  Fijne pasen samen.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Als het meezit ben ik nummer vier. Maar ik kreeg pas leuke post van je, dus ik doe niet mee hoor. Je krijgt vast genoeg reacties. Ik ben blij dat je dit schrijft, want ik heb ook nog zulke Europe zegels en zal eens zien of ik ergens in La Douce wat zegels van 10 cent bij kan kopen.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Ben ik dan net op de valreep nummertje vier? Heb ik dan effe geluk? Zalige madam die postbode van jullie! Daar kunnen er velen een voorbeeld aan nemen.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Ach, een kaartje of post is altijd leuk, maar ik spaar geen postzegels en er zijn ongetwijfeld genoeg kandidaten voor. Wat ik wel leuk vind is dat de postbode zo haar best doet voor de klanten. Dat had je hier vroeger ook. Iedereen kon de postbode bij naam...

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Zo fijn wanneer mensen met liefde en aandacht hun werk doen!

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Kijk, dat is een vrouw naar mijn hart. Ouderwetse service: soms kom je het nog tegen en dat maakt blij.

  BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten

Leuk dat je een berichtje achterlaat, bedankt!

Lieve groet, Marthy

Als je met je Google account reageert hoef je niet te bewijzen dat je geen robot bent!
Zonder Google account? Dat kan gelukkig heel simpel zijn: gewoon even aanklikken dat je geen robot bent.