Doorgaan naar hoofdcontent

Het huishouden

We genieten ervan  om buiten bezig te zijn, vinden dat tuinwerk leuk maar het huishouden, om het maar even zo te noemen, versloft daardoor aardig in huize Berends. Er wordt hout naar binnen gesleept voor de kachel en die kachel geeft ook een boel troep en stof. Ik loop gewoon met mijn schoenen, als er tenminste geen klonten aarde aan zitten, zo van buiten naar binnen. Mart is netter, die trek zijn werkschoenen altijd uit. Er wordt ook nog eens geslapen en gegeten en de badkamer wordt gebruikt. 

Dus ondanks dat het buiten aardig weer was en we de tuin hoorden roepen zijn we streng voor onszelf geweest en hebben de slaapkamer schoongemaakt. Mart is zelfs nog met een ragebol bezig geweest om het spinrag te verjagen. Hij heeft ook gezogen en gedweild, ik doe ondertussen het fijnere werk en heb en passant ook nog wat overbodige troep weggeruimd. Zo, de kop is er af, morgen doe ik de badkamer. Nu duik ik de tuin weer in!

Reacties

Het zal wel meevallen met die troep bij jullie!
Marthy zei…
Je hebt een te hoge dunk van mij, haha.
In de weer zei…
Wij zaten om kwart voor negen al op de fiets, het was nog wel fris maar de zon scheen. En die scheen heel de dag. We gingen een route voorfietsen zal ik maar zeggen, omdat ik die in mei met een vriendin ga fietsen en ik wil weten of alle knooppunten kloppen. Bij ons moest dus het huishouden nog even wachten ;-)
Onliemie zei…
Flink jullie twee maar profiteer toch maar van elk zonnestraaltje want voorlopig geven ze het niet gratis weg hier in Frankrijk. Ik heb al betere paasvakanties geweten?
miekequilt zei…
Heerlijk om zo je eigen gang te kunnen gaan. Nu mijn man met pensioen is, genieten wij ook zo van die vrijheid. En af en toe het huis doen, geeft toch ook voldoening.
Marthy zei…
Geniet er maar lekker van Toos, dat doen wij ook. En als je samen zo'n huishoudelijke klus doet is het eigenlijk zo gedaan.
Marthy zei…
Vanaf dat we hier kwamen anderhalve week geleden waren de weersverwachtingen ronduit slecht maar tot nu toe is het allemaal reuze meegevallen. Nog niet wanhopen hoor.
Marthy zei…
Met veel voldoening over de huishoudelijke klus die we geklaard hadden gingen we weer buiten spelen, Mieke. Het feit dat niks hoeft en alles mag maakt het nog fijner.
Ageeth Mooij zei…
Het is altijd zo fijn wanneer het gedaan is ;-)
Sjoerd zei…
Ik kan me niet voorstellen dat je alles vuil achterlaat...
Hier schiet het er ook bij in als we hele dagen van huis zijn. Voor morgen is regen voorspeld, ik ga kuisen 😀
Marthy zei…
Oh nee Sjoerd, het huis wordt schoon achtergelaten maar als je weet hoeveel vuil mensen in anderhalve week naar binnen kunnen sjouwen moet je nu even bij mij binnen kunnen kijken.
En omdat we niet veel binnen zijn ruim ik ook weinig op, dus het is ook nog eens rommelig. Maar vanaf nu gaat dat weer beter worden.
Marthy zei…
Ik wachtte ook op regen maar die kwam niet;-)
Marthy zei…
Het is niet mijn hobby maar het geeft zeker een voldaan gevoel.
Zodra het mooi weer is laat ik ook vaak het huiswerk binnen liggen. In de tuin bezig noem ik ook geen werken, dat vind ik gewoon erg fijn om de doen.
Bertiebo zei…
Maar ook weer lekker als alles weer fris en opgeruimd is.
Marthy zei…
Wij noemen dat ook geen werken, Alet, helemaal mee eens. Zo lekker om in een tuin bezig te zijn.
Marthy zei…
Vooral ook dat opruimen. Ik heb de eerste weken de neiging om overal wat neer te gooien, ik moet weer even wennen aan dat andere huis.