Doorgaan naar hoofdcontent

Dag 2 Montbonnet - Monistrol d'Allier 15 km

Het was koud vanmorgen toen we om negen uur begonnen met lopen.  We hadden al een onderhemd met lange mouwen aangetrokken maar haalden ook de dunne regenjasjes uit  de rugzak,  niet voor de regen, het bleef de hele dag droog , maar ter bescherming tegen de koude wind. Hier liepen we nog vlak maar die pukkel daar in de verte moest toch echt door ons genomen worden.

Toen we na die flinke stijging weer afdaalden kwamen we door het leuke dorpje Le Chier. Alle huizen waren hier opgeknapt, veel nieuwe daken, maar aan de rand van het dorp kwamen we dit tegen. Daar was zeker nog geen geld voor.

Na weer een flinke afdaling over een smal moeilijk pad kwamen over dit houten bruggetje langs een snelstromend riviertje te lopen. Er is de laatste dagen veel water gevallen en dat is te zien onderweg.


Zo halverwege de afstand die we vandaag liepen kwamen we door St.-Privat-d' Allier  waar we koffie dronken. 

In de kroeg waar we dat deden was de eigenaar gek op rugby, te zien aan alle sjaaltjes die er hingen. Wij hielden het bij koffie wat je van de klanten aan de bar niet kon zeggen. Die zaten om elf uur in de ochtend gezamenlijk aan de pastis. Na een glaasje met dat spul had ik geen stap meer kunnen verzetten .


Hier vlak voor het piepkleine maar mooie dorpje Rochegude stond een flinke grote bank waarop we met drie Belgen wat hebben zitten eten. Daarna kwam de laatste afdaling van deze dag, in totaal daalden we 650 m en dat behoorlijk scherp  over niet al te makkelijke paden.  Dat gaat bij mij wel in de knieën zitten!

Vlak voor Monistrol d' Allier, ons eindpunt van deze dag velden vol met paardebloemen,  een prachtig gezicht,  al dat geel.

Reacties

In de weer zei…
Prachtig waar jullie allemaal door komen en fijn dat het droog bleef.
Bertiebo zei…
Prachtig, Marthy
Weer een mooi verslag. Lekker meewandelen zo!
miekequilt zei…
En nu even bijkomen. Wat een mooie plaatsen komen jullie tegen.
Geluk met het weer, dat is wel fijn.
Hebben die groepjes stenen die ergens opgelegd zijn, nog een betekenis, denk je? Gisteren zag ik het op een kruis op je foto, en nu weer op die kei.
Sjoerd zei…
Droog hebben we hier vandaag niet gehouden, een Pastis zou hier wel enige verlichting gebracht hebben. Het was gatverpielekes koud...
Emie zei…
Mooi maar pittig gebied waar jullie doorheen wandelen. En dat je dan ook kans ziet nog een nieuwe blogkop te maken; petje af.
Wat een mooie foto’s Marthy
Onliemie zei…
Wat een mooie omgeving waar jullie wandelden. En die picknick is voorzeker geweldig gezellig geworden met dat goede gezelschap op die bank? ;-)