Doorgaan naar hoofdcontent

Balazuc - Vogüé - Balazuc (2)

 We liepen nog steeds langs de rivier de Ardèche en zagen voor ons het dorpje Lanas liggen. Ook al gaat de route langs een dorp, wij lopen er toch altijd even in om rond te kijken.

Als we dat niet gedaan hadden zouden we zeker deze mooie gevel met zijn groene deuren en luiken en die prachtige Wisteria gemist hebben.

En wat te denken van dit balkonnetje met de blauwe luiken en daarvoor het roze zitje. Om daar je koffie of een glaasje wijn te drinken lekker in het zonnetje moet toch een genot zijn.

We kwamen bij ons keerpunt maar kunnen daarvandaan net Vogüé niet zien liggen. Dat ligt nog een stukje achter die mooie oude spoorbrug. Wat we wel zagen was een groep kanovaarders en dat waren niet de eerste die de rivier afzakten. Hier in de toeristische zuidelijke Ardèche was goed te merken dat het voor sommige streken voorjaarsvakantie was.

Aan de andere kant van de rivier liepen we eerst op een pad achter verschillende campings en daarna kwamen we op het oude spoorwegtracé. Toen we hier drie jaar geleden liepen was dit nog een graspad, wel wat mooier. Er is nu een fietspad van gemaakt en dat is eigenlijk ook prima, kunnen nog meer mensen genieten van een mooi stuk natuur. Een goede ontwikkeling trouwens die zich de laatste jaren in rap tempo voortzet. Wandelpaden genoeg in deze streek en in heel Frankrijk maar aan de liefhebbers van de wielersport werd nog veel te weinig gedacht.

We laten het spoorwegtracé achter ons want we moeten de weg oversteken, in de verte zien we hoog op een heuvel Balazuc al liggen. Dat betekent dus nog even een stukje klimmen maar het is een mooi pad waarmee we in het dorp uitkomen.

 Ik maak nog even wat foto's in een paar straatjes. Het blijft natuurlijk een fotogeniek dorp.


Onder deze boog zie je in de verte Mart lopen, op weg naar de parkeerplaats die inmiddels tjokvol stond. We waren niet de enige mensen die op een zonnige dag genoten van het mooie Balazuc en zijn omgeving, al moet ik erbij zeggen dat we tijdens het wandelen nagenoeg niemand tegenkwamen.

Reacties

Sjoerd zei…
Ik blijf het een schitterende omgeving vinden.
Onliemie zei…
Ook geweldig mooi daar. Maar zelfs tijdens de paasvakantie al druk met kanovaarders op de Ardèche? Was daar op die campings ook al iets van te merken?
Marthy zei…
Welnee, niet echt druk, dat is pas zomers. Wij konden niet echt op de campings kijken want we liepen er achter langs.
In de weer zei…
Ja dat hebben we met fietsen in Frankrijk ook altijd, je kunt uren fietsen en bijna geen mens tegenkomen en het enige geluid komt van de vogels en je eigen hartslag, zalig.
Marthy zei…
Wij komen zelden mensen tegen als we lopen te wandelen, Toos. Hoogstens een paar mensen in een dorpje.
De één na laatste foto, prachtig.
En die balkonnetjes, daar heb ik ook meerdere foto's van, zo mooi.
Bertiebo zei…
Wat is het er mooi!
Fotogeniek, dat kun je wel zeggen!
Emie zei…
Dat balkonnetje! Geweldig. De rest trouwens ook.
Marthy zei…
Ik word altijd helemaal blij als ik zoiets zie. Zelf zou ik de kleuren niet kiezen maar als een ander het doet vind ik het leuk.
Willem zei…
Leuk om Balazuc na 44 jaar hier weer terug te zien.
Marthy zei…
Welkom op mijn blog, Willem en met alle plezier gedaan. Het was een mooie wandeling.