Doorgaan naar hoofdcontent

Noordwijk Binnen Voorstraat

 Op een blog over Noordwijk, mijn geboorteplaats, kwam ik deze foto tegen. Gek hè, maar bij het zien van zo'n foto schieten je direct weer allerlei herinneringen binnen, zelfs namen komen zo maar naar boven drijven. Het is de Voorstraat in Noordwijk Binnen, het laatste gedeelte en de foto is van de andere kant genomen. Wat meteen opvalt zijn die prachtige eeuwenoude lindebomen aan beide kanten van deze hele lange straat, ze staan er nog steeds. 

Wij liepen als we van deze kant af kwamen links bij die stenen palen altijd het hoekje om, de Offemweg in. Op deze hoek woonde een rijke bollenboer, hij had een mooi huis en de schuren lagen daarachter. Op de hoek aan de andere kant zat de comestibles winkel van Vegt, een soort delicatessenwinkel. In ben er geloof ik nooit binnen geweest maar stond als kind wel vaak met mijn neus tegen de winkelruit gedrukt om naar etenswaren te kijken die bij ons thuis beslist niet op tafel kwamen. 

Ik vermeld er maar even bij dat aan deze Voorstraat alle notabelen van Noordwijk woonden plus de grootste bollenboeren van de omgeving dus de winkel zal best wel klandizie gehad hebben. Aan de overkant op de hoek zat in mijn jeugd interieurwinkel Tissing, wat er daarvoor in zat weet ik niet. 

Zo, dit was weer een stukje onvervalst jeugdsentiment, leuk om hier even te laten zien.

Reacties

Emie zei…
Lekker nostalgisch!
Schön war die Jugendzeit, sie kommt nicht mehr...........
Marthy zei…
Nee, maar ik vind het wel leuk dat ik al die herinneringen nog heb.
In de weer zei…
Grappig Marthy, jongen met pet en ook nog een vrachtfiets. Weer helemaal in bij de jeugd, alhoewel nu in een wat gemoderniseerde uitvoering.
Helemaal niet gek, juist leuk!
Sjoerd zei…
Ik vind het heerlijk zo'n stukje nostalgie in zwart/wit...
Marthy zei…
Mijn vader had zo'n fiets heel vroeger, wij noemden dat een transsportfiets.
Marthy zei…
Ik was er echt verbaasd over dat er door zo'n foto opeens van alles naar boven komt en dat ik dan zelfs nog namen weet.
Marthy zei…
Ik ook Sjoerd, zulke foto's trekken meteen mijn aandacht.
Ageeth Mooij zei…
Ik hou van dit soort oude foto’s! We hebben een aantal boeken met de geschiedenis van plaatsen in de buurt naar het woon-zorgcentrum gebracht, waar mijn schoonmoeder nu woont. Fijne gespreksstof soms!
Marthy zei…
Wat een goed idee om die boeken daar te brengen.