Via Podiensis


In de drie weken tijd die we nu hier zijn is er veel gedaan. Terrassen zijn schoon gemaakt, potten en bakken gevuld. De tuin met onze plantenborder ligt er prachtig bij en de moestuin is op een klein stukje na weer helemaal onkruid vrij, de aardappelen komen al boven de grond. Het wachten is op begin mei, dan is er geen kans meer op nachtvorst en kunnen de laatste planten de grond in. In die tussentijd gaan we een week wandelen.


Het lopen van een pelgrimspad verleden jaar oktober is ons zo goed bevallen dat we nu aan een nieuwe gaan beginnen. Het wordt de Via Podiensis, ook wel Chemin du Puy genoemd, die loopt van Le-Puy-en-Velay naar St.-Jean-Pied-de-Port aan de voet van de Pyreneeën, 751 km lang. Van daaruit lopen er verschillende routes naar Santiago de Compostela. Maar zover vooruit willen we niet denken, de weg is ons doel, niets is mooier dan op pad te zijn.


De Via Podiensis is de oudste en een van de mooiste pelgrimsroutes door Frankrijk op weg naar Santiago de Compostella. De route staat op de werelderfgoedlijst van UNESCO. We gaan over de hoogvlakte van de Aubrac, wel zullen historische stadjes als Estaing, Conques en Cahors aan doen, echt.. ik kan er helemaal lyrisch over worden. 

Le Puy-en-Velay lig maar vijf kwartier rijden bij ons vandaan. Morgen rijden we er heen, gaan op ons gemak de stad weer eens bekijken (we zijn er al verschillende keren geweest) en dan gaan we de dag daarna met onze tocht beginnen. 
Nu maar een week maar in het najaar hopen we bij leven en welzijn twee weken te gaan wandelen.
Het avontuur trekt, we willen zien en ontdekken.

Reacties

miekequilt zei…
Geweldig. Heel veel plezier en geluk en een goede reis!!
Pippa's Hus zei…
Wandelse! XX Esther
Bertiebo zei…
Ik weet dat je het heerlijk vindt, maar toch heb ik veel respect voor jullie!
Onliemie zei…
Ha, jij zegt dat ook : "bij leven en welzijn". Dacht dat dat erg Vlaams was. Dat wordt genieten, Marthy. Conques ken ik. Dat vond ik heel erg mooi. Ik ben er zeker van dat jij ons gaat laten meegenieten van al het schoons onderweg. Toch wel een flinke trip hoor! 751 km in 1 week? Onmogelijk! Hopelijk bedoel je dat je in het najaar nog 2 weken verder wandelt? Of een Redbulleke kan misschien helpen? Dat geeft vleugels!
Marthy zei…
We gaan aan een nieuwe beginnen.. dat wil niet zeggen dat we dat in één week gaan doen! Het moet langzaam gaan, we willen genieten onderweg.
Marthy zei…
Alle ongemakken van zo'n tocht wegen niet op tegen het grote genieten, Bertie.
Emie zei…
Wat heerlijk Marthy, we gaan met jullie meegenieten hoor. Ook wij hebben nog een plan voor een tripje binnenkort. Geen wandeling helaas maar vast ook de moeite waard. Zien en ontdekken, we gaan ervoor! Goede reis jullie.
KnutzEls zei…
Het lijkt me een schitterende wandeling. Veel plezier en hopelijk mooi (droog) weer.
Wordt maar lyrisch hoor, helemaal niet erg (als je ons dan maar laat meegenieten, haha)!!
Marthy zei…
Dat van dat mooie droge weer hopen we maar of we het krijgen…..
Marthy zei…
Ga ik zeker doen, Jeanette.
Annelies zei…
Ah, morgen al op pad! Heerlijk vooruitzicht om straks weer volop genietend te gaan wandelen. We gaan duimen dat jullie mooi en droog wandelweer zullen krijgen en als jullie weer terug zijn, hoop ik dat jullie nog puf hebben om hier bij ons nog wat kilometers weg te wandelen! Veel succes!
Marthy zei…
Haha, voor gezellige mensen maken wij puf!
In de weer zei…
Wat een heerlijk vooruitzicht Marthy, dat wordt weer volop genieten. Goede reis en veel wandelplezier voor jullie alletwee.

Oh, oh, oh, wat een geweldig wandelavontuur! Man en ik hebben in/op de Aubrac gefietst. 100 jaar geleden ongeveer toen Roos nog niet geboren was. We zijn in Estaing geweest (van Giscard.) Daar hadden we een hotelkamer op de hoek van de tweede verdieping, vlak bij een brug. Na een wandeling zagen we van verre ons wielerwasje droogwaaien (-: Conques was onwijs. Een prachtig klooster bezocht... Zo'n prachtig gebied. Dit wordt jullie jubel-voorjaar. Geniet ervan! Heel veel voorspoed tijdens het wandelen, prettige ontmoetingen, mooie foto's en inspirerende natuur toegewenst.
Veel liefs ♥
Ik wens jullie een mooi wandelavontuur!