Doorgaan naar hoofdcontent

Belofte


Na regen komt zonneschijn en dat klopte helemaal vandaag. Toen ik vanmorgen vroeg uit het raam keek zag ik dit. Een strakblauwe hemel met in het dal nog wat damp, wat normaal is hier na regen.
Een prachtig gezicht waarin de belofte lag voor een mooie dag.

In de boom in het midden van de foto hierboven lijkt geen leven te zitten maar als je dichterbij komt zie je dit. Het is onze kersenboom en daar gaat me straks toch een bloesem in komen.

Deze foto maakte ik van boven af, net over de tuinmuur. Dit stuk is schoongemaakt, heeft gisteren water gekregen en vanmorgen zijn er nog een paar handjes koemest korrels in geharkt. Dat gaat zijn best wel doen.

Mijn duifje uit de kelder gehaald en een mooi plaatsje gegeven tussen de planten.

 Nu nog een frommeltje grijzig behaard blad, de salvia napifolia, maar als deze straks aan het bloeien gaat weet je niet wat je ziet. De paarse bloemaren hangen alle kanten op en die worden wel 70 cm hoog. Hij gaat hier in dit klimaat al in juni aan de bloei en blijft dat doen tot eind september. 

Eigenlijk staat de plant bij mij verkeerd, te ver vooraan in de border maar hij doet het daar zo goed dat ik hem niet durf te verplanten. Ik laat mijn mooie salvia daar lekker staan, ik hou wel van een beetje rommelige border.

Reacties

In de weer zei…
Prachtig die damp in het dal en het blad van de Salvia vind ik heel decoratief. Zal eens kijken of ik die hier ook kan kopen.
Juist leuk die lange aren vooraan, geeft mooie doorkijkjes.
Met zo'n begin van de dag kan ie niet meer stuk, denk ik.
En dan gaat het in één keer allemaal snel...... Je ziet het bijna groeien. Genieten!
Sjoerd zei…
Haha, je zou toch zo de rest van je leven daar willen zitten... Maar helaas dan mis je hier te veel.
Bertiebo zei…
Wat een prachtig begin van een dag!
Ageeth Mooij zei…
Fijne beelden Marthy!
Marthy zei…
Je legt de vinger op de zere plek….
Annelies zei…
Volgens mij zijn jullie weer volop aan het genieten van jullie plek! Afgelopen nacht flinke nachtvorst gehad hier op de berg. Gevoelige planten gelukkig op tijd afgedekt. Hopelijk niet bij jullie!
Marthy zei…
Heerlijk Annelies, we zijn weer helemaal thuis. Hier ook nachtvorst, maar niet veel.
Die eerste foto is prachtig, wat een mooi uitzicht hebben jullie daar toch, eentje dat nooit verveeld!!!