Doorgaan naar hoofdcontent

Balazuc - Vogüé - Balazuc (1)

 We reden vandaag naar het zuiden om een wandeling te maken. Scheelt allicht een paar graden want alhoewel de zon heerlijk scheen was het nog behoorlijk fris. Balazuc, waarvan gezegd wordt dat het het mooiste dorp van de Ardeche is, was ons startpunt. Vanaf dit punt kunnen we verschillende wandelingen maken, we gingen deze keer  langs de rivier richting Vogüé, nog zo'n parel aan de rivier de Ardèche.

 We moeten de andere kant van de rivier hebben en als je dan op de brug loopt met het dorp achter je heb je dit prachtige zicht op de bergwanden die loodrecht langs het water omhoog reiken. Hier de rechterkant

 en als ik links van de brug een foto maak zie je dit. Iedere keer zijn we weer onder de indruk van deze prachtige beelden.

 We stijgen een stukje en komen vlak onder de bergwand te lopen

met een mooi zicht op de rivier.

Het pad stijgt en daalt wat en we lopen een stuk van de rivier af, richting een dorpje.

Servière, het zijn maar een paar straatjes maar wel met een prachtig doorkijkje.

Boven ons de laatste rotswanden, het rivierdal wordt langzaam breder. 

Wat genoten we, van de zon, van het voorjaar en van de prachtige tocht die we liepen. Ik heb nog veel meer foto's gemaakt dus ik kom terug met dit stukje zuidelijke Ardèche.

Reacties

Annelies zei…
Echt weer een mooi stukje Ardèche, hè. In ieder geval om te lopen. Daar wonen zou ik misschien in de zomer wat te warm vinden en wellicht ook wel wat te druk. Ik kijk alweer uit naar je volgende foto's!
Marthy zei…
Het blijft prachtig om daar te wandelen, in het voorjaar dan. En wonen, nee dat helemaal niet.
Zo indrukwekkend. Wat fijn dat je nog meer gaat laten zien.
Wij zijn er 1x geweest, maar ik weet het nog. Wij waren ook in LaBeaume, en daar heb ik foto's dat de kinderen zwemmen, met die rotsen achter hen, wat be je dan klein en nietig.
Prachtig daar! we zijn er twee jaar terug voor het laatst geweest. Ik heb er ook foto's van op mijn blog staan ;-) Ben benieuwd naar je andere foto's :-)
Marthy zei…
Ja, Jeanette, ook bij La Beaume heb je die prachtige rotswanden.
Marthy zei…
Ja, het is daar prachtig en wij hebben het voordeel dat we er buiten het drukke zomerseizoen van kunnen genieten.
Onliemie zei…
Ook een "alleen op de wereld"-gevoel! Daar hou ik van. Prachtige foto's. Bij ons was het bar koud vandaag. Een felle Mistral deed het zonnetje de das om. Koud dat ik het gehad heb. Of misschien krijg ik wel griep. De Franse griep. Dat is weer eens wat anders. :-(
Marthy zei…
We zijn weinig mensen tegengekomen. Maar toen we terug in Balazuc kwamen stonden alle parkeerplaatsen vol en was het daar behoorlijk druk. Wat jammer dat het met het weer niet zo wille lukken bij jullie.
Sjoerd zei…
Ik ben maar een maal in de Ardèche geweest. Toen was het rond de veertig graden daar en zijn we gevlucht...
Telkens als ik de foto’s op je blog zie wil ik er weer heen
Marthy zei…
Toch maar eens gaan dan, Inge.
Elizabeth zei…
Oh, ik krijg weer heimwee naar dit mooie plaatsje...