Doorgaan naar hoofdcontent

Schakelen

Terwijl we vanmorgen nog in bed lagen viel de voorspelde regen al met bakken uit de lucht. Hard nodig want de grond was kurkdroog, hier was al weken geen drup meer gevallen.
En mijn tuin heeft water nodig, ook al heb ik liever dat de zon schijnt. 

We hebben gelukkig de mooie dagen goed besteed. Mijn border is al bijna voor de helft schoon en tussendoor heb ik bakken en mandjes gevuld en hier en daar wat gesnoeid. 
Dit laatste zeg ik even omdat Suze, de mevrouw die mij al jaren masseert, hier meeleest en zo weet ze dat ik goed naar haar raadgevingen luister. Ik mag van haar namelijk geen uren achter elkaar in dezelfde houding bezig zijn en dat zou zo maar kunnen want ik hou er van om voor over gebogen in mijn plantenborder alles onder mijn handen te zien opknappen.

Nou, vandaag dus geen tuinweer maar wij kunnen goed schakelen, we hebben immers ook nog een vakantiehuis waar geraagd moet worden. We hebben het eind september wel brandschoon achter gelaten maar op die ruwe muren verzamelt zich toch wat stof en gruis en hier en daar wat spinnerag. Onze eerste gasten komen al vroeg dit jaar, de laatste week van april en voor die tijd moet alles klaar zijn, huis en tuin.

Als je ziet wat we met zijn tweeën in drie dagen al gedaan hebben, komt dat wel goed, zoals ieder jaar.

Reacties

In de weer zei…
Dat denk ik ook wel :-)
miekequilt zei…
Ik heb je net gemaild omdat ik geen beticht kon plaatsen. Maar na reageren bij bertie lukt het nu toch ook bij jou.
Heerlijk die zon, maar regen hoort er ook bij. Werk ze. En dan even uitrusten hè.
Marthy zei…
Ik zit inmiddels lekker te lezen, Mieke.
Bertiebo zei…
Lekker, Marthy. Ontspanning na inspanning! Zelfs als die inspanning tot tevredenheid stemde
Sjoerd zei…
Hier heeft het vandaag gelukkig ook weer even geregend. Af en toe wordt onze provincie overgeslagen... Ook bij het weerbericht doen we niet mee.
KnutzEls zei…
Zo blijft het afwizselend, sleur is tenslotte ook niks :-)
Elizabeth zei…
Afwisseling is altijd goed! Alles op z'n tijd, ook qua inspanning en ontspanning. En volgens mij kunnen jullie dat heel goed!
Marthy zei…
Ik zal er eens op gaan letten, Sjoerd.
Marthy zei…
Vroeger kon ik het niet, Elisabeth, alles moest eerst klaar zijn voor dat ik kon gaan zitten. Nu ga ik rustig met bergen werk om heen een uurtje zitten lezen.
Heerlijk, dan heb je straks alles klaar. Gezellig met de bakken en mandjes.
Onliemie zei…
Fijn voor je tuin maar volgende week mag het stoppen! ;-) Jullie zijn twee bezige bijen. Dat komt daar helemaal in orde. Het oogt nu al heel gezellig met die potten. Dankjewel voor de uitnodiging trouwens maar ik vrees dat je vergeet dat er 2 bordercollies mee zijn. Ik denk dat je ons dan liever niet ziet komen! :-) Deze keer trekken we ook verder zuidwaarts maar misschien wordt het deze zomer toch wel het noorden van de Ardèche. Ik hou je op de hoogte.
Marthy zei…
Maakt niet uit, groot huis, tegels op de vloer. Maar ben benieuwd naar van de zomer.