Doorgaan naar hoofdcontent

Dag 1 Le-Puy-en-Velay - Montbonnet 17.8 km

Vroeg opgestaan vanmorgen, om zeven uur zaten we al in de kerk om de pelgrimsmis bij te wonen. We hadden niet verwacht dat het zo druk zou zijn, er waren zeker tachtig mensen. Na afloop van de mis  kregen we de zegen bij het standbeeld van St. Jacques  en werd ons een goede reis gewenst.

Toen we uit de kathedraal naar de benedenstad liepen zagen we dit teken op het trottoir,  het wordt  vaak in steden op de pelgrims routes gebruikt. 

Buiten de steden wordt het bekende rood-witte  teken van de GR gebruikt. Makkelijk voor ons want die volgen we in Nederland ook altijd. De route staat trouwens heel goed aangegeven, er is echt zorg aan besteed, mislopen kan niet.

Le-Puy-en-Velay ligt midden op het Centraal Massief op 630 m hoogte en wij stegen vandaag naar Montbonnet op 1127 m. Vandaar dat wij kalmpjes aan begonnen en de dagafstand kort lieten. Stijgen kost mij kracht dus eerst maar een kijken hoe het gaat.

Aan de schaduwkant van de weg zijn nog de restanten te zien van de enorme hagelbui die we gisteravond hadden.




Zo' n wasje moet natuurlijk op de foto. Werkkleding maar ook een huishoudschort.

Vlak voor Montbonnet  waar ons overnachtingsadres was kwamen we dit mooie kerkje nog tegen  gewijd aan St. Rochus,  de patroonheilige van de pelgrims.

En dit is Marie die de gite beheerde waar wij sliepen. Haar bedden waren uitstekend, haar eten heerlijk  en bovendien was het een ontzettend leuk mens. Hier stempelt zij onze credencials. Oh, en wat het weer betreft, we hadden geluk. Een paar druppels onderweg en toen we net binnen waren begon het serieus te regenen. 

Reacties

Mooi oud en Frans. Hoe lukt het jou om een blog te maken? Via je telefoon of tablet? Hoe krijg je je foto's erbij?
KnutzEls zei…
Wat een mooie foto's weer. Schattig kerkje ook!
In de weer zei…
Wat Sjanne vraagt, vraag ik me ook altijd af.
Wat ik altijd zó schitterend vind dat zijn die kleine mosjes op de rotsachtige bodem en de muurtjes.
miekequilt zei…
Goed begin van een mooie wandeltocht, hoop ik.
Alles is mooi, maar het wasje het mooist. De werkkleding van meneer en mevrouw, bijna klaar voor weer een nieuwe week.
Annelies zei…
We lopen aan de hand van de mooie foto's weer gewoon met jullie mee, hoor!
Vandaag hier ook een mooie tocht gemaakt waarbij we regelmatig een pelgrimsschelp tegenkwamen. Zo konden we gelijk aan jullie denken!
Sjoerd zei…
Werkkleding en een huishoudschort. Het huishouden is in jouw ogen geen werken.... Ik verwonder me over de mooie foto's, ik weet nu weer waarom we destijds naar Frankrijk wilden verhuizen...
Bertiebo zei…
Wat bijzonder die pelgrimsdienst en wat een fijn verslag
Wat is het mooi daar!