Doorgaan naar hoofdcontent

Culinaire sport

Als wij iets gaan bezoeken proberen we dat altijd te combineren met een lunch, een Franse lunch wel te verstaan en dat is een complete maaltijd. Als ze erg lekkere maaltijdsalades op de kaart hebben wil dat ook weleens onze keuze zijn. Het is natuurlijk makkelijk om ergens onderweg te eten, hoef je thuisgekomen niet meer te koken.

Het zoeken van leuke restaurantjes is ondertussen een sport voor mij geworden en ik moet zeggen, ik ben er goed in want nog nooit hebben we het slecht getroffen. Het is ook niet zo heel moeilijk want hier in de binnenlanden van de Ardèche zijn er gelukkig nog genoeg te vinden. Meestal zoek ik vooraf even op internet en aan de recensies kan ik heel goed aflezen of het wat zou kunnen zijn. Afgelopen zaterdag vond ik weer zo'n pareltje.

In een prachtige vallei kwamen we hier uit. Aan de overkant van het restaurantje lag een heerlijk terras in de schaduw van bomen en parasols waar we mochten gaan zitten. Uitzicht op het riviertje wat onder ons stroomde. We waren vroeg dus besloten we eerst maar eens een aperitief te nemen, voor mij een kir chataigne en voor Mart een kir cassis.


De meeste tafels waren gereserveerd, het was maar goed dat ik halverwege de ochtend even gebeld had, het terras stroomde al snel vol. Net zoals wij zijn de mensen blij dat het weer kan. Zaterdag en zondag zijn de dagen bij uitstek dat de Fransen en famille uit eten gaan of met een hele vriendenclub zoals hier boven.

Deze twee heren die naast ons zaten kregen even later gezelschap van kinderen en kleinkinderen en achter ons zat nog zo'n tafel met familieleden in alle leeftijden.

Dit kleine restaurantje had een kaart met maar twee voorgerechten, drie hoofdgerechten en twee nagerechten maar alles van zulke goede kwaliteit dat je je vingers er bij af likt. In dit soort restaurants is alles vers, hier wordt geen gebruik gemaakt van zakjes en pakjes.

Heerlijk gegeten dus en na afloop namen we nog een kopje koffie, gewoon omdat we daar op dat plekje zo zaten te genieten.

Reacties

Sjoerd zei…
Gewoon fijn dat dat weer kan... Volgende week krijg ik mijn tweede prik en daarna gaan wij er ook even van tussen. Niet zover, maar wel zo fijn hoop ik.
Marthy zei…
Genieten als het kan noemen wij dat Sjoerd. Groot gelijk!
Emie zei…
De vanzelfsprekendheid van goede kwaliteit, de aardige en professionele bediening én de ligging maken dat dit puur genieten is. Ik hou ervan!
miekequilt zei…
Heerlijk Marthy. Zo'n kir is al lekker, en dan de rest nog. Super!
Annelies zei…
Dat ziet er sfeervol uit.......misschien een restaurantje om nog eens naartoe te gaan en dan in gezelschap van nog 2 Ardèche gangers?? 👍😊😊
Bertiebo zei…
Wat heerlijk toch allemaal! Ik ben gelukkig niet jaloers aangelegd, hahaha
Janny zei…
Groot gelijk, lekker genieten nu het weer kan!
Marthy zei…
Lijkt me een prima idee!
KnutzEls zei…
Ben niet zo sportief, maar dit is wel een tak voor mij. Ziet er zo heerlijk uit.
Marleen zei…
Een heerlijk culinair plekje om te onthouden!
Judy zei…
Wat een heerlijke plek hebben jullie gevonden!
Onliemie zei…
Dit is het soort restaurantjes waar wij ook gek op zijn. Je mag natuurlijk altijd de adresjes verklappen hé. ;-)
Wat een fijne plek. Ik zou daar uren kunnen zitten :-)