Doorgaan naar hoofdcontent

Plezier in planten

Ik hou van planten en als ik dan ergens door een stadje loop te slenteren en ik zie zo'n liefdevolle uitstalling van plantjes dan moet ik altijd even stoppen om het van dichtbij te bekijken. Met veel zorg daar neergezet met op de voorgrond in een grote pot een mooie salvia. Het maakt mij niet uit wat voor planten en potten het zijn, het hoeft mijn smaak niet te zijn maar gewoon het feit dat iemand daar zo lekker mee bezig mee is doet me plezier.

Dit doet me trouwens ook plezier, twee eigenwijze stokrozen die zich daar in een kier tussen muur en straat hebben genesteld en zo aan de groei te zien niet van plan zijn zomaar te verdwijnen.

Ik heb geloof ik al eens meer verteld dat de vijgenbomen bij ons in het dorp uit de muren van de terrassen komen groeien maar op dit plekje had ik er toch geen eentje verwacht. In een smalle doorgang tussen twee huizen en ook nog eens in de bebouwde kom dus niet in de overdadige natuur rond ons dorp. 
 
Zo te zien heeft dit boompje in wording het reuze naar zijn zin daar. De kracht van de natuur, dat is duidelijk.

Reacties

Mooi, die natuurkracht!
Sjoerd zei…
Ik heb de voorzijde ven het huis ook helemaal groen, en dat terwijl ik daar geen tuin heb maar direct aan de straat woon.
Bertiebo zei…
Ja superleuk, vind ik ook
Emie zei…
Heerlijk, in alles wat beschikbaar is, een plantje zetten. Daar zit liefde in.
miekequilt zei…
Zo echt heerlijk Frans.
In de weer zei…
Ik denk dat ik mijn vijg ook maar eens wat minder ruimte moet gaan geven !
Annelies zei…
Genieten inderdaad!
Bijzonder, die vijg die daar zich daar naar ‘buiten’ wurmt. En wij onze vijgenbomen maar een zo’n mooi mogelijk plekje geven! Helemaal niet nodig dus.
Zouden ze ‘m daar trouwens rustig z’n gang laten gaan?
Eigenwijze plantjes, heerlijk!
Marthy zei…
Zo'n vijg zal je op een gegeven moment moeten weg knippen. Niet echt goed voor je voegwerk.
Marlou zei…
Heerlijk om te zien, Marthy.
Alles groeit en bloeit zo fijn...

Groetjes!
Onliemie zei…
En wat ik dan nog zo mooi vind aan die bloemenhoekjes is dat het meestal een verzameling van verschillende potten is die in al hun kakafonie toch geweldig gezellig ogen.