Doorgaan naar hoofdcontent

Ze benne der weer

Ik kwam vanmorgen deze foto's tegen die ik kortgeleden maakte net om de hoek van de straat in Scheveningen waar onze oudste zoon woont. Er is op die plek een vishandel en ik ben al veel vaker langs deze muurschildering gelopen maar hij was me nooit opgevallen. Komt waarschijnlijk omdat dit stukje straat in de schaduw ligt, ik heb de foto's wat lichter moeten maken.

Ik vind de muurschildering erg leuk, het geeft een goed beeld hoe mensen bij een viskar hun haring eten. Of misschien moet ik zeggen aten want ik weet niet of men dat tegenwoordig nog zo doet. Maar voor mij is het een beeld uit mijn jeugd waar ik, opgroeiend in een kustplaats ontelbare mensen zo heb zien staan. De lekkere haringen die ik een paar dagen geleden kocht heb ik thuis opgegeten maar vroeger heb ik ook vaak een haring zo opgehapt, lekker hoor.

Reacties

Emie zei…
Zo wordt de haring nog steeds gegeten. Ik heb onze jongste kleindochter beloofd dit samen te gaan doen want dat lijkt haar lekker en leuk!!
Annelies zei…
Leuke en lekkere muurschildering! Heb wel eens uitgelegd aan Franse vrienden dat men in Nederland van oudsher een haring op deze manier naar binnen werkt. Ze werden er niet echt enthousiast van!
schrijfsels zei…
Krijg spontaan zin in een maatje!
Jan uit Perth zei…
Voor morgen een goede reis gewenst, Marthy!
Bertiebo zei…
Zeker een leukerd!
miekequilt zei…
Mooie schildering van een echte Hollandse traditie.
Sjoerd zei…
Nou, ik eet zo ook op deze wijze. Als de maatjes vers zijn met een uitje en dan langzaam naar binnen zuigen... Mooie beelden.
In de weer zei…
Een hele mooie, Marthy!
anja zei…
Ik vind vis lekker, behalve haring. En als ik iemand het zo zie/zag eten, gruwel ik. Mijn vader vond haring heerlijk, maar at die keurig op zijn boterham, die hij met mes en vork in stukjes sneed.
Marthy zei…
Ik zie het voor me, die jongste kleindochter met een ondeugende blik in haar ogen samen met haar oma een harinkje happend, leuk.
Marthy zei…
Ze snappen alles van oesters maar een haring gaat er niet in.
Marthy zei…
Dank je Jan.
Marthy zei…
Je bent niet de enige hoor Anja die er van gruwt.
KnutzEls zei…
In Scheveningen wel eens zo gegeten. Mmm, lekker.
Marlou zei…
Nieuwe haring, nieuwe haring
Nieuwe haring, nieuwe haring
Nieuwe haring in het land
Zet de dokter aan de kant

Mmmmmm, groetjes van Marlou
Marthy zei…
Haha, leuk Marlou.
willy zei…
dat moet wel in Holland zijn Marthy

een leuke muurschildering

prettige dag