Doorgaan naar hoofdcontent

Verkoophoekje

Blogvriendin Mieke kon zich niet voorstellen dat ik niets had gekocht op de brocante markt in La Voulte. Wij zagen elkaar verleden jaar daar op die markt voor het eerst en zij was er erg enthousiast over. Ze kocht ook veel leuke spullen die dag.

Ik heb twee huizen en daar staan wat mooie  dingen in maar ik hoef niet iedere week wat anders neer te zetten, genoeg is genoeg. Maar omdat ik zo veel leuks tegenkom op zo'n markt kwam ik op het idee om een hoekje in te richten op de binnenplaats waar ik wat spulletjes te koop aan kan bieden aan mijn gasten.

Ja, en dan is het weer een nieuwe uitdaging om mooie spulletjes te kopen voor anderen tegen kleine prijsjes. Ik had er gewoon lol in.

Het kostte dan ook totaal geen moeite om twee tassen te vullen die Mart natuurlijk mocht sjouwen. Thuis hadden we nog een oud tafeltje staan waar ik een uitstalling op maakte, de rest kon wel op de grond.

Ik vond verleden jaar ook zo'n mandje wat ik mee naar Nederland nam. Ik doe er regelmatig een klein boodschapje mee en krijg er dan altijd leuke opmerkingen over. Dus ik denk dat ik met deze mand zeker iemand blij kan maken. Het zijn kleine prijsjes die ik er voor vraag, het is meer voor mijn eigen plezier dat ik dit doe.
Ben benieuwd of mijn handeltje gaat lopen. Je kan het altijd nog bij de kringloop brengen merkte Mart op, die zijn er zeker blij mee.

Reacties

Emie zei…
Wat een goed idee Marthy en wat een leuke spulletjes heb je ingekocht. Dat gaan hè gasten vast heel leuk vinden. En ik moest erg lachen om de praktische opmerking van Mart.
Marthy zei…
Ik hem hem gezegd dat als alles bleef staan ik de hele winter in Nederland leuke cadeautjes had om uit te delen.
miekequilt zei…
Wat een leuk idee. Er is zoveel moois te koop en niet iedereen heeft de tijd of mogelijkheid om naar de markt te gaan. Die spulletjes raak je wel kwijt.
Coby Breitner zei…
Nou die twee witte schalen zijn ook super hoor.
Je eigen kleine Brocante marktje. Geweldig! Jammer dat het zover weg is want er staan wel een paar hele leuke dingetjes tussen :-)
Bertiebo zei…
Wat een leuk idee. Je gasten gaan het waarderen gok ik
Dat doe je goed! Het staat nog gezellig ook!
Margriet zei…
Heel leuk idee Marthy!
Sjoerd zei…
Och, als je daar een hobby aan hebt is er niets mis mee...
Wat een goed idee! En zo mag jij blijven kopen op marktjes ….
Wat een superleuk idee zeg! Het hoekje ziet er heel aantrekkelijk uit. Ik zou zeker daarnaar toe lopen.
Je eigen brocante, wat een droom. Leuke spullen heb je te koop.
Onliemie zei…
Jammer dat wij geen "gasten" zijn. Ik zou zo weten welke spulletjes ik zou kopen. Wat een leuk idee trouwens. Mooi hoekje maakte je daar.
Elizabeth zei…
Super leuk, je eigen winkeltje... En voor je gasten is het ook ènig; meteen een souvenirtje...
In de weer zei…
Leuk idee Marthy, je gezellige hoekje maar ook het uitdelen van de cadeautjes in de winter ;-)