Doorgaan naar hoofdcontent

Nieuwe haring

Ik moest voor een boodschapje in Gouda zijn en toen ik op de heenweg naar de winkel waar ik moest zijn door de Lange Tiendeweg liep zag ik al iets wat me lekker maakte en op de terugweg kon ik er niet langer aan weerstaan en stopte ik bij de vishandel daar. Buiten stond namelijk een bord waarop stond dat vandaag de eerste nieuwe haring binnen was. Tsja, als rechtgeaarde Noordwijker, kind van de kust, kon ik daar niet aan weerstaan en kocht ik er twee. 

Mijn broer die nu zo ziek is verjaart op 3 juli en jarenlang serveerde hij op zijn verjaardag verse haring. Niet een paar stukjes haring, nee schalen vol die hij 's middags zelf schoongemaakt had.  Haring met uitjes en witbrood, zo aten wij ze het liefst. Ik heb vijf broers en die wisten wel raad met die haring maar ook ik at er wel een stuk of twee drie. Zo niet mijn echtgenoot, die houdt niet van vis en zat er van te gruwen als hij zag dat mijn broers de ene na de andere haring naar binnen lieten glijden. Een zure haring of een rolmops vindt hij nog wel lekker maar in mijn ogen is dat geen haring.

Mijn avondmaal bestond vandaag uit twee overheerlijke harinkjes met uien samen met een paar boterhammen. Daarbij een glaasje koude witte wijn en ik was tevreden.

Reacties

miekequilt zei…
Heerlijk. Ik zou zo aan kunnen schuiven.
Sjoerd zei…
Vers schoongemaakt en zo van de kar, alleen uitjes erop, jammie...
Emie zei…
Oh, heerlijk Marthy. Ik kan er ook wel een paar op. Zonder uitjes wat mij betreft..
Bertiebo zei…
Mijn man is ook een liefhebber. Ik hou er ook wel van maar niet te vaak
Janny zei…
Ik zal er morgen ook een paar kopen, een halve voor mij en de rest voor mijn man.
KnutzEls zei…
Ik heb haring leren eten bij Leo's ouders. Voor ons oom altijd witbrood en na de haring brood met aardbeien. Jongste, die al jaren vegetarisch is, maakt alleen voor haring een uitzondering. Daar wilde hij niet van afzien.
In de weer zei…
Ik hou er wel van, maar mijn lief is ook meer van de zure haring (rolmops)
Anoniem zei…
Heerlijk! En gezond!
Zure haring vind ik niet te eten, brrr.
Lies
natuurfreak3 zei…
Heel veel mensen zouden er voor stoppen. Zelf ben ik er geen liefhebber van
Judy zei…
Oh ja, heerlijk. De foto alleen al doet me watertanden.
Margriet zei…
Gisteren bracht mijn man er ook twee voor mij mee.Zelf gruwt hij van het idee een haring te moeten eten,maar ik vond hem zalig!
Ik heb het nog nooit gegeten.
Anoniem zei…
Ieders zijn ding, Ik haak af, alleen de geur al. Geef mij maar gerookte markreel. Groet. Tineke.
Vlierbloesem zei…
Straks voor mij een oude zoute haring uit de supermarkt. Worden per 2 verkocht. Gisteren de eerste gegeten op een vers afgebakken puntbroodje met een paar verse blaadjes sla. Ook lekker.
Annelies zei…
Je hebt Ernest al aangestoken met die haringen van je! Hij kwam net thuis met nieuw haring en natuurlijk de witte broodjes die erbij horen. De uitjes mogen ze trouwens van mij houden maar die nieuwe haring.......smullen!