Doorgaan naar hoofdcontent

Rendez-vous aux jardins

Dit weekend, vrijdag, zaterdag en zondag was het weer open tuinen weekend in Frankrijk. Het wordt georganiseerd door het Ministère de la Culture en heet Rendez-vous aux jardins. Jammer genoeg zijn er in onze directie omgeving niet veel tuinen te bekijken, we moeten er wel een stukje voor rijden.

Wij hebben al meer van deze gelegenheid gebruik gemaakt en gingen deze gisteren naar een tuin die we 4 jaar geleden ook al bezocht hadden, Le Jardin de Nelly.

Een grote tuin tegen een helling met veel rozen, sommige heerlijk geurend. 


Het is een tuin met veel struiken en wat minder vaste planten. Maar wel prachtige struiken waar ik van veel de naam niet kende.

Zo leuk, dit nisje. Het gewelf is gemaakt van stukken van dakpannen met hier en daar een baksteen. Als Mart nog eens ooit begint aan de laatste ingestorte muur die wij op ons terrein hebben mag hij er voor mij ook zo'n leuk nisje in maken.

De tuin van Nelly is sterk verwaarloosd, was hij vier jaar geleden eigenlijk al maar het is nu duidelijk te zien dat deze ouder wordende vrouw het niet meer in de hand heeft, het is nu een wildernis aan het worden. Dat neemt niet weg dat er prachtige struiken en planten in staan.

Ook is ze erg goed in het maken van dit soort hoekjes. Dat is toch om te lachen, een oude typemachine in de tuin, heerlijk vind ik dat.

De tuin ligt prachtig met aan een kant uitzicht op de bergen.

Toch heb ik weer genoten van de tuin, ook al is hij verwaarloosd. Er staat zoveel wat je aandacht trekt, dat je er toch met plezier rondloopt, ook al moet je soms het pad zoeken. 

Reacties

miekequilt zei…
Wat een heerlijke tuin. Die blauwe kannen en emmers zou ik zo mee willen nemen.
Janny zei…
Prachtig zo'n verwilderde tuin, past mooi in het landschap
Bertiebo zei…
Ik hou van een beetje verwilderd. Zo te lezen is dit nog net oke, maar als het erger wordt is er ineens niks meer aan.
KnutzEls zei…
Ik mag dat wilde wel. Al zie ik ook wel dat een beetje tuinmanshulp daar ook van pas komt. Maar het lijkt me ook een tuin om heerlijk van zon en rust te genieten.
Marthy zei…
Met jouw voorkeur voor bauw vind ik dat niet zo gek, Mieke.;-)
Annelies zei…
Ik sluit me helemaal bij de vorige schrijvers aan. Heerlijk zo’n rommelige natuurtuin. En die tuindame heeft echt gevoel voor sfeer zo met al die hoekjes. Wat mooie sfeervolle tuinen betreft: jij zou ook zo aan deze ‘rendez-vous aux jardins’ mee kunnen doen, Marthy!
Marthy zei…
Haha, ik kijk liever bij een ander, Annelies.
Emie zei…
Jouw tuinhanden jeukten en dat snap ik wel. Toch heeft die wildernis met zijn sfeervolle hoekjes ook wel wat. En dat nisje is top, gelukkig heb je er een foto van, dan kan die handige man van jou het vast namaken. En dan Theresia er in? Of een tuinkaboutertje?
En zo kunnen wij ook meegenieten, wat een heerlijke plek lijkt mij dat.
Sjoerd zei…
De insecten en ander vliegend gedierte zal dat echt niet er vinden...
Marthy zei…
Of alletwee?
Margriet zei…
Ik vind dat rommelige juist leuk en staat voor mij wel voor een Franse tuin..
Onliemie zei…
Typisch voor de Fransen. Zij vinden dit nog best kunnen. "Onkruid" kennen ze niet en misschien hebben ze wel gelijk. Naar mijn smaak zou hier toch een keertje grondig gewied moeten worden. Nu worden de mooie planten wel wat overwoekerd.
Marthy zei…
Ik had er wel een dagje aan de slag willen gaan, Kris.
Marthy zei…
Ik heb natuurlijk wel de mooiste hoekjes laten zien;-)
Marlou zei…
Ha Marthy,

mooi om dat te kunnen doen.
Je doet meteen inspiratie op voor je eigen tuin...

Salut!
Marlou
Er bloeit nog wel veel moois in ieder geval :-)