Doorgaan naar hoofdcontent

Stolkse Weide

Stom toevallig liep ik verleden week iemand van mijn wandelgroep uit Ouderwater tegen het lijf hier in Stolwijk. Zij had samen met haar man voor een maand een plek voor hun caravan gehuurd op de Stolkse Weide. De straten rondom hun huis in het centrum van Oudewater lagen allemaal opgebroken, nodig maar ongemakkelijk als je daar woont en daarom hadden zij hun toevlucht gezocht  in de Stolkse polder. Zij nodigde mij uit om een kopje koffie te komen doen en dat deed ik gisteren met dat mooie weer graag.

Op de Stolkse Weide kan je logeren bij de boer in luxe safaritenten, glamping heet dat, een combinatie van glamour en camping. Ik was nog nooit op het terrein geweest maar al wel ontelbare keren langs gewandeld want het ligt in Bovenkerk waar ik vaak een rondje loop. Nou, ik moet zeggen, het ziet er allemaal prima uit, voor mensen met kleine kinderen is dit echt geweldig, kijk zelf maar even wat er allemaal is en kan.

Ja, ik maak wat reclame maar ik ben wel een beetje trots op deze nog jonge mensen. De boer, een geboren Stolwijker is melkveehouder en hij en zijn vrouw hebben een aantal jaren geleden dit project opgestart. Daar is moed en doorzettingsvermogen voor nodig en er moet heel hard gewerkt worden om dit draaiende te houden. Petje af.

Reacties

Annelies zei…
Wat een ondernemend stel; inderdaad petje af voor die twee.
Heb de website al aan onze 'stadse' kinderen laten zien.
Bertiebo zei…
Altijd leuk om te lezen over jongeren die wat dóén, wat proberen!
Sjoerd zei…
Zwemmen bij de boer, dat ziet er helemaal niet verkeerd uit. Ik hoop dat ze in hun opzet slagen.
Emie zei…
Echt heel leuk om daar met kinderen een vakantie door te brengen. En petje af voor het ondernemerschap!
Elizabeth zei…
Wat gaaf! Ja, ik denk dat daar best belangstelling voor is.. Je gaat die safaritenten steeds meer zien!
Reclame maken mag! Dat verdienen ze wel!
miekequilt zei…
Lijkt me heerlijk kamperen daar.
KnutzEls zei…
Zeker met kinderen lijkt me dit een prima plek.
Margriet zei…
Het ziet er leuk uit!