Doorgaan naar hoofdcontent

De markt die er niet was

Samen met onze Belgische vrienden vinden wij het leuk om naar een pottenbakkersmarkt te gaan en afgelopen week was die van Barjac aan de beurt, een plaatsje een stuk zuidelijker van ons. Het was een mooie rit en toen we aankwamen vonden we wel heel makkelijk een parkeerplaats, te makkelijk eigenlijk, was er hier iets fout gegaan? Ja dus, er was geen markt. Foutieve informatie op verschillende sites bleek later, men is hier in dit soort dingen niet altijd even precies. Geen nood, het was een prachtig oud plaatsje om te bekijken dus daar begonnen we maar mee.

Een tweedehands winkeltje, leuk om even te snuffelen.

We zijn hier jaren geleden weleens meer geweest en ik herkende dit prachtige huis met daarachter en fenomenaal uitzicht op een lager gelegen landschap.

Je kon aan de huizen en straten met brede doorgangen wel zien dat dit een rijke plaats geweest is. Elk jaar met Pasen wordt er hier een grote rommel- en antiekmarkt gehouden en er staan voornamelijk handelaren, de prijzen liggen dan hoog.

Uitgeslenterd streken we neer op een leuk terrasje waar we een een lekkere coupe met ijs leeg lepelden en een koffietje toe namen.

Onder deze prachtige platanen zal de markt aanstaande donderdag 5 augustus plaats vinden. Misschien, heel misschien gaan we er wel heen maar dat zal dan zonder onze vrienden zijn, die vertrekken vandaag weer naar huis.

Reacties

Emie zei…
Het is in elk geval een heerlijk Frans sfeertje en altijd fijn om vrienden te ontmoeten en het eigen terrein even te verlaten!
Edward McDunn zei…
Wel jammer dat er geen pottenbakkersmarkt was, maar dit mooie plaatsje maakte dat weer goed toch?
Dus 5 augustus in de herkansing.
Sjoerd zei…
In Barjac hebben we destijds eens op de camping gestaan. Er was nergens anders plaats op dat moment. De camping was destijds net aangelegd en het was er bloedje heet.
miekequilt zei…
Wat een enig plaatsje. Daar loop je toch met veel plezier rond. En dan nog ijs toe, een leuke dag.
Franse slag dus, maar de dag was toch geslaagd!
In de weer zei…
Heerlijk sfeertje Marthy !
Janny zei…
Die Franse sfeer, wat krijg ik daar zin in!
Pech voor jullie en je vrienden, maar het was toch ook heerlijk om daar zo rond te kijken, geloof ik.
KnutzEls zei…
Ook zonder markt genoeg te zien.
....maar toch een fijne dag zo te zien en te lezen :-)