Doorgaan naar hoofdcontent

Hartverwarmend

Ze was gisteren aangekomen in Le Serret en vanmorgen kwam buurvrouw Michèle met dit lekkere kistje aanzetten. Haar overbuurman in de plaats waar ze woont is fruitkweker, vertelde ze. Er staat hier ook nog een goede fles wijn met een  strik er om heen, die werd afgelopen week door buurvrouw Jacqueline gebracht. Het zijn allemaal bedankjes voor Mart die voor zijn buurvrouwen altijd klaar staat. Bagage naar de auto sjouwen, maaien, even een lekkage verhelpen, hij doet het en wij vinden dat normaal. 

Michele heeft een groot terrein vlak bij de broodoven waar we aanstaande woensdag ons jaarlijkse repas met de buren houden. Ze heeft last van haar rug en ik heb gezegd dat ze niet zelf dat stuk mag gaan maaien. Ik ben even naar een paar buren gelopen en het is geregeld, twee buurmannen gaan samen met Mart maandagmorgen dat karwei klaren.

Na het overlijden van mijn broer kreeg ik van mijn buurtjes condeolances per mail, per post of men kwam persoonlijk even binnen lopen. Hartverwarmend!

Reacties

miekequilt zei…
Wat wonen jullie daar toch fijn. Jullie doen je best voor de buren, maar andersom gebeurt er ook veel. Heerlijk!
In de weer zei…
Het juiste woord Marthy !
Heerlijk om zo met elkaar te wonen en mee te leven.
Judy zei…
Fijne buren zijn goud waard!
Elizabeth zei…
Ja, dat is het mooie van het wonen in een gemeenschap waar men voor elkaar klaar staat!
Een goede plek, waar jullie daar wonen!
Bertiebo zei…
Ik zie zoiets in mijn omgeving niet gebeuren. Hoe fijn is dat bij jou
Emie zei…
Het zou gewoon moeten zijn, die burenhulp maar dat is het zeker niet . Mart en jij zijn wel de positieve aanjagers en het is heerlijk dat jullie dorpsgenoten hun waardering ook laten blijken.
Sjoerd zei…
Een (h)echte buurtschap daar.
Jan uit Perth zei…
"Beter een goede buur, dan een verre vriend" is dat gezegde. Prijs je gelukkig, Marthy, want jullie hebben ze alletwee! Vandaar onze groetjes uit Perth ;-)!
Griemmank zei…
Ja, zó hoort het eigenlijk, maar we zijn het kwijtgeraakt, alhoewel ik toch merk dat het hier en daar aan het terugkeren is. Maar een feit is : kleine gemeenschappen zijn groot in dit soort dingen. Hartstikke leuk, hoor.