Doorgaan naar hoofdcontent

Summer of Soul

Summer of Soul is een muzikale documentaire over het legendarische Harlem Cultural Festival van 1969.  De film bevat nooit eerder vertoonde concertoptredens van onder anderen B.B. King, Nina Simone, Sly & The Family Stone, Gladys Knight & The Pips en Stevie Wonder.

Gedurende zes weken in de zomer van 1969, slechts 160 kilometer ten zuiden van Woodstock, werd het festival gefilmd in Mount Morris Park. Na die zomer zijn de beelden nooit meer gezien of vertoond – tot nu.

De filmopnames van het festival worden gecombineerd met andere historische beelden uit die tijd en betrokkenen kijken terug. Iedereen is het erover eens dat het festival veel meer was dan alleen een muziekfestival.

Ik was in de roemruchte jaren zeventig een soulkikker (jeugdtaal in die tijd) en hou nog steeds van die muziek. De film is in Nederland in première gegaan op 19 augustus en nu maar hopen dat hij nog ergens te zien is als ik in oktober terug kom in ons landje want op een groot scherm met al die muziek om je heen is zo'n film het mooist.


Reacties

KnutzEls zei…
Wij zijn niet zulke soulkickers, maar ik weet wel mensen die ik ga tippen en die zeker willen kijken. Bedankt.
Sjoerd zei…
Haha, ik ben duidelijk een echt Woodstock fan in hart en nieren...
Marthy zei…
En dat was in hetzelfde jaar, Sjoerd.
Bertiebo zei…
Ik was ook Woodstock-fan. Geen soul voor mij, nou ja, bijna niet
Emie zei…
O ja joh, was jij een soulkikker? Ik was meer een (Haagse) kikker, of beter gezegd daar wilde ik wel bij horen (Beatles, Stones the Kinks, Dave Berry). Het lijkt me evengoed een fantastische film.
Marthy zei…
Ook dat was mijn muziek, Emie. Goeie oude tijd, ik krijg een beetje heimwee.
Voor mij geen soul, maar ik hoop dat de film er nog is straks in het najaar.
Marlou zei…
Gaaf!
Ik ga het ook in de gaten houden...
miekequilt zei…
Ik geloof niet dat ik van de Soul was. Beatles, Dave Berry , BeeGees, dat was meer mijn stijl.
willy zei…
een soulkikker ben ik niet bepaald Marthy

prettige dag