Doorgaan naar hoofdcontent

Repas 2021 II

Ik maakte gisteren weinig foto's tijdens het repas met onze dorpsgenoten. Ik kan wel vertellen dat het zoals altijd heel gezellig was. Tegen het middaguur kwamen we samen bij de broodoven en namen een drankje. Er zijn mensen die een pastis nemen, anderen een glaasje wijn maar de zelfgemaakte mintsiroop van Florence, aangemengd met water vond ook gretig aftrek. Ik zal haar het recept eens vragen, mint groeit hier volop in het wild en ik hou van die smaak. Daarna gingen we aan tafel en kwam er van alles langs. Salades, hartige taarten, pizza's, stukken gebraden kip, een erge lekkere pastasalade met tonijn, ieder jaar is het weer anders.

Toen twee buurmannen de zoete taarten gingen aansnijden voor het dessert vond ik dat reden om een paar foto's te nemen. De onderste is mijn taart van kruisbessen, die daarboven was een taart van myrtilles, bosbessen die hier nu in de omgeving bij de schapenboeren te koop zijn. De taart daar boven was een appeltaart en de allerlekkerste vond ik die laatste, een notentaart. Ik krijg het recept.

Ik nam twee stukken, de myrtilles en de noten, vooral die laatste was heerlijk, maar er waren er veel die van iedere taart een stukje namen. Rudolph en Patrice die de taarten hadden aangesneden en rondgedeeld verdeelden de restjes over twee borden en gingen daarmee aan de slag. Ziet er zielig uit, toch? 

Reacties

Emie zei…
Ha, ga, wat je zielig noemt! Verrukkelijk.
miekequilt zei…
Wat een heerlijke dag zo met zijn allen. En al dat lekkere eten, ik zit hier echt mee te genieten. Leeft die oude mevrouw nog?
Dat zat ik mij ook net af te vragen, Mieke.
Judy zei…
Niks zielig, geef maar aan mij! :)
Janny zei…
Dat is echt genieten zo met zijn allen, de taarten zien er goed uit.
Sjoerd zei…
Ik krijg er gewoon honger van...
Bertiebo zei…
Echt heerlijk lijkt me. Wat is het toch een leuk dorp!
fotoblog zei…
ik zie dat hier bij ons niet zo vlug gebeuren Marthy

fijne avond
Marleen zei…
Wat heerlijk ziet dat er allemaal uit.
In de weer zei…
Ooooooh wat lekker allemaal en voor het recept van de mintsiroop hou ik me aanbevolen Marthy. Lijkt me heerlijk op een warme zomerse dag.
Margriet zei…
Het ziet er zalig uit en dat bedoelde jij vast ook!
Misschien wel zielig, maar wel lekker!!